12 sayfalık konuyu soluksuz okudum her ne kadar siyasi fikir belirtmekten kacinsam da içimi dökmeden edemiyecegimBaba mesleği fırıncılık ile uğraşıyorum.
Normal ekmeğin fiyatı 1.25 TL
Her insanın günlük mecburi tükettiği gıda dışarıdan bakıldığında işler kebap fırıncı deli para kazanıyor ama gel gör oyle mi ?
Sabah 5 de işe gidiyorum aksam 8.30 da eve gidiyorum 15 16 saat çalışıyorum aylık elime gecen para 2100 TL kendi işimiz tabiri caizse ölümüne çalışıyoruz ama elimize gecen para açlık sınırında daha az miktar
560 TL ödedigimiz sigorta 710 TL olmuş
Üç aylık peşin vergi 300 tl den 450 olmuş
Muhasebe ucreti stopaj ile 150 olmuş
Bir paket poşet 6 tl den 7.5 olmus
Bir koli maya 45 den 60 tl olmuş
Bir balya kağıt 65 den 100 TL olmuş
Bir torba un 80 ne dayanmış
Bir ton odun 450 den 600 olmus
Olmuş da olmuş ama 1.25 TL olan ekmek fiyatı şuan 0.75 krs ( halk onda bile pazarlık yapıyor 10 tane aldım 2 tane de fazla ver, 7 tane alsam 5 TL olur mu? 2 TL param var 3 tane gelir mi vs vs )
Bu kadar zamma rağmen ekmeğin fiyatının artması gerekirken neden 0.75 krs veriyoruz ?
Çünkü iş yok millette ekmek yiyecek para dahi yok sırf kapatıp işsiz kalmamak adına maliyetine hatta zararına satış yapıyoruz.

O esnafin kapısında son model araba var diyen zatı muhterem babam 35 yıldır ben ve kardeşim de 10 yıldır fırıncılık yapıyoruz ve üçümüz birleşip ancak bir araç alabildik oda oyle senin dediğin gibi yıldızı bol olan degil ha mütevazı normal bir binek araç seneye bolsek yilda 1000 TL ediyor bu mu yani ekonomisi süper ulke ?