Affınıza sığınarak söylüyorum, 2000 TL maaş ile geçinebiliyorsanız ve şükür diyorsanız sizi gerçekten tebrik ediyorum.
Yine affınıza sığınarak söylüyorum benim yaklaşık 4000 TL civarında aylık(3 yıl daha sürüyor) borç ödemem var, gelirim de borçuma oranla normal olduğu halde ben geçinemiyorum, SÜRÜNÜYORUM.
Keşke sizin kadar alçak gönüllü(iltifat anlamında yazıyorum) olabilsek.
Sanırım ben çok aç gözlüyüm.
Saygılar.
Ticaretle uğraşan bir insan, mevcut marka model arabasından daha düşük bir araç satın alırsa, piyasa da hemen battığı konuşulmaya başlanır.
Bir düşük sınıf araca geçiş yapmak genellikle batışın işareti olarak görülür.
Gerçekten batmıyor olsa bile, piyasa bu kişiye vadeli mal vermeyerek firmasını batırır.
İşleri o kadar kötü ki arabasını bile satmaz zorunda kalmış diye düşünülür ve kimse vadeli mal vermemeye başlar.
Yani o gördüğüniz lüks araç sahipleri gerçekten evine götürecek ekmek bulamasa bile arabasını satamaz.
Aracını sattığı an dükkanı kapatsın daha iyi.
Bundan 4 sene kadar önce Bursa Küçük Sanayi sitesinde, her işi yolunda giden bir firmayı söylenti ile batırmışlardı. Bir söylenti çıkıyor xxx firması batmak üzere durumu çok kötü vs vs piyasada konuşulmaya başlanıyor, bu söylentileri duyanlar bu firmaya vadeli mal vermemeye başlıyor, bir süre sonra firma dayanamayıp iflasını veriyor.
Adam firmasını kapadıktan sonra kapısına kocaman afiş asmıştı, "Bir söylenti ile firmamı yıktınız vs vs vs" yazıyordu.
Bursa diyorsun sanayi diyorsun baltayı taşa vuruyorsun çünkü o bölgede çalışan benim ve öyle firmalar biliyorum ki bir fabrika daha açtı merak etmeyin hükumetin akrabası falan da değil gerçek bir işveren daha niceleri yani