yani 5 x 5 ortalama bir aile 5 kişiden oluşuyor varsayımı ile 25 kişi madur oldu işte bunları konuşalım nedenlerini az çok biliyoruz ne olması gerektiğide belli zaten siyaset yapmayalım derken sandık güzel bir siyasi merkez benim gözümde, kim gelirse gelsin artık kara düzen yerine şöyle ekonomi canlansın diyor insanlar tazelenmesi gerekiyor.. vatanımı(zı)n..
Valla hocam oto yıkama işinden pek anlamam. Arkadaşın dediğine göre oto yıkama dükkanı sanırım şube şeklindeymiş. Aydan aya şubenin firma sahibine para yatırması gerekiyormuş. O kadar sıkboğaz olmuş ki, en son çare bir kaç ay idare etmelerini, idare edilmeyecekse kapatmak zorunda kalacağını söylemiş. Firma sahipleride ödeme yapmayacaksanız kapatın demiş. Mecbur kalıp kapatma kararı almış. Ödemesi gereken ücret ayda 10 bin lira civarıymış.
Bu konu siyaset üstü bir konu aslında. Herkesin bu durumdan şikayetçi olması gerekirken bana yılan dokunmadı ben karışmam demek, o yılanın bir gün gelip seni sokmayacağı anlamına gelmez.
Aklıma bir kaç yıl önce haberlerde duyduğum bir haber geldi. Adana'da tek başına 3 çocuğuna bakmaya çalışan bir kadın, kışın yağmurda oduncuya gidiyor. Oduncuya 5 lira verip odun almak istiyor. Oduncu 5 lirayı görünce "bu parayla odun gelmez, sen yinede kucakla ne kadar götürebiliyorsan götür" diyor. O kadıncağızda kucaklayabildiği kadar odunu kucaklayıp evin yolunu tutuyor. Evine gidip sobada odunu yakmaya çalışsada yağmurdan dolayı ıslanan odunu sobada yakamıyor. Çocuklarının üzerine battaniye serdikten sonra diğer odaya gidip kendini asarak intihar ediyor.
Her şeyi güllük gülistanlık gören kişiler bu kadıncağızın sobayı yakamadığı için intihar ettiğini söyleyecektir. Aslında olay ne odun ne soba! Bu ve bunun gibi haberleri görmezden geldik yıllarca. İşte bu insanları görmediğimiz için onların vebali şuan boynumuzda. Halen de görmek istemeyenler var.