yazmak istemiyordum ama duramadım.Sevgili Arkadaşlar ,
Yaklaşık 3 senedir çıkan haberleri derleyin ben burada yazacağım ve sizin illaki aklınıza gelecek
"Ekonomimiz büyümesi devam ediyor" "ihracatta 10 milyar dolar daha büyüdük" "Yabancı sermayelerin dikkatini çekiyoruz" "Kendi otomobilimizi üretmek için şu kadar milyar dolar ayırdık" vs vs..
Şimdi asıl olaylara gelelim ;
-Ekonomimiz büyüyorsa neden Türk lirası benim bildiğim 8 senedir değer kaybediyor ?
-Ekonomimiz büyüyorsa neden Hazine Müsteşarlığı bugüne kadar hiç gerek olmamış ve ihtiyaç duyulmamış "Altına Dayalı Kira Sertifikası / Altın Tahvili " diye bir program başlatıp Vatandaşlarımızın altınına göz dikiyor ?
-Ekonomimiz Büyüyorsa neden elimizdeki tüm fabrikaları satmaya devam ediyoruz ?
-Ekonomimiz büyüyorsa neden Ormanlık araziler için KHK çıkartılıp satılabilirliği onaylandı?
-Ekonomi Büyüyorsa bu yabancı sermaye nerde ?
-Ekonomi büyüyorsa neden Asgari ücret buna paralel ilerlemiyor.
-Ekonomi büyüyorsa neden Büyük Firmaların Milyonlarca dolar vergisini sıfırlayıp , iş yapmaya devam et diye desteklenmeye çalışılıyor ?
hiç düşündünüz mü ? ben size tek bir şey söyliyim..Hazine müsteşarlığı elimizdeki altınları alarak altın rezervi yapmaya ve buna karşılık para basmaya çalışıyor..suni bir çözüm üretilmeye çalışılıyor..Orman arazileri ve fabrikalar satılarak kurtulmaya çalışıyoruz..Yabancı sermaye'nin geldiği yok , adamlarda öyle analizciler varki onlar zaten durumumuzu biliyor ve yatırım yapılmıyor..Büyük firmalara vergi affı gelirken , vatandaşlara ek vergiler biniyor..
Bir arkadaşımız söylemiş 2000 TL maaş alıyorum ve çok rahat geçiniyorum kirada otururken demiş.Peki sormak istiyorum istanbulda oturuyorsun ortalama bir semtte kiranda en az 800 TL ve işine mecburen otobüsle gidip gelmek zorundasın toplam 1000 TL cebinden çıktı bile. elektrik su doğalgaz kış vakitleri icin bunun toplamıda 200 TL derken 1200 TL cebinden çıktı.kaldı sana 800 TL Çocuğun varsa bu kalan 800 TL sana yetiyormu ?
2018 Yılı ramazan ayı fitrelerimiz açıklanmış 1 kişi günlük 19 TL olarak. 4 kişilik bir ailede 2280 TL yapar , asgari ücretinde üstünde..asgari ücret alan bir vatandaşımız nasıl fitre vericek ? zekatını nasıl vericek sorarım ?
Allahımıza çok şükür , genede bugünlerimize şükür daha kötüsünü göstermesin Rabbim kimseye..
"“Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.” Hz.Ali (R.A)