İmam gazali

Kendisinin iyi olmasına karşın İslama az da olsa zararı olan zatı muhteremin biridir. Zira kendisinin tesiri altında kalmış bir çok devlet yöneticisi bilimsel gelişmeden ziyade maneviyatçı bir mantığıa sahip olarak, İslamın bilimsel nokta da gelişmesini engellemiştir. İmam gazali tamamen uhrevi mantığı ile yaşıyan kaderci bir zattı ve bu kişiliği aslında şuan ki İslam coğrafyasında özellikle Türkiye de İslamın sadece namaz,oruç gibi ibadetlerden sanıldığını bilimde ve gelişimde karşıtlık olduğu düşüncesinde olduğu gösterilmiştir. Neyse, mevzuya gelelim,
Takva oldukça önemli ve ihlas gerektiren bir husustur, ve takvalıların en mükemmeli şüphesiz Peygamberimiz s.a.vdir. Ama bu kıssada Peygamberimizin yapmadığı her şeyi tavsiye ediyor. Zira efendimiz s.a.v insanlar konuşmuş, ticaret yapmış haşır neşir olmuştur. Bu kıssada ise, kısaca diyor ki arkadaş ahiretini düşünüyorsan, bırak dünyayı müslüman olmayanlara kalsın, biz ahiret için çalışalım gerisini tevekkül edelim. Ama o işler öyle olmuyor işte, bugün bunu dediğimiz için, hiç bir konuda gelişemiyoruz,geliştirilemiyoruz. Özellikle beyinlerimiz. Misal bugün bir şeyh veya mürşit mercedese binince olay oluyor. Vay efendim, hem şeyh hem de mercedese biniyor. Bu aslında anti müslümanların görüşü değil, bu müslümanların anti müslümanlara yansıttığı durumdur. Müslüman fakirdir, hakirdir,mazlumdur,mustazaftır. Artık bu kabuktan sıyrılın, Kuranı kerim Türke Araba değil, evrene gönderilmiş bir kitap ve hem bilime hem de maneviyata velhasıl ahlaka,içtimai yaşama ve bir çok alana çok titizlikle değinmektedir....
Saygılarımla. Kırdım ise veya yanlış anlattım ise affola.