Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yüzden beni işten çıkaracak firmaya işe iade davası açmam, bu zor durumda yaptıklarından dolayı Allah'ından bulsunlar derim yoluma bakarım. Bir daha orada çalışmam sanırım 1 senemi doldurdum neredeyse, bu iş yerimden yana o şekilde bir sorun olmaz. Boşa faiz ödememem için borç yapılandırmasını dene dediler. Hayat varlık maaş haczi onaylanacaksa yapılandırma yapamayız maalesef diyor. Yani illa kendimi işten mi çıkartayım, diyemedim tabi adama

Firma bana dilersen seni işten çıkaralım, maaş haczini onaylamayalım. Tazminatı geri verirsin bize dediler. Böyle bir teklif de yaptılar (sağolsunlar demeli miyim bilemedim) Bu durumda 1 senemin dolmasına daha 2 ay var, işsizlik maaşı alabiliyor muyum? Yada işsizlik maaşıma da haciz gelme ihtimali var mı? Firmanın bana işten çıkaralım, sen normal çalış diye teklif etmesi, normal mi? Firma, bizim için tek sıkıntı masraflarını gider olarak gösteremeyeceğiz diyor. Elden maaşımı verecekler, çalışmaya devam edeceğim. Ama tabi hiç bir yasal hakkım, ssk primim yada zam gibi durumlar da haklarım olmayacak, tamamen firmanın inisiyatifine kalacağım. Sonradan güle güle de diyebilirler
Kesinlikle böyle birşeyi kabul etme. İşsizlik maaşı alabilmen için son 3 ayda 120 gün tam sigorta prim ödemen ve son 3 yıl içerisinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olman gerekiyor. Maaş haczini onaylayıp işten çıkarmasının bi anlamı yok ki. İşsizlik maaşından nafaka dışında bir borç ödeyemezsin, eğer nafaka değilse kesilmez. Eve geçince daha detaylı cevap yazarım.