Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler. Şöyle bir durum olabilir mi acaba? Daha önce çalıştığım bir yerde maaş haczi geldikten 1 ay sonra, firma istifa etmemi istemişti, yani kendileri beni işten çıkarmadılar. Bu firma da 2 gündür benden çok araştırma yapıp avukatlarla görüşüyor Yani maaş haczi onaylandıktan sonra acaba firma bu personeli ile ilgili bir işlem mi yapamıyor yada işten çıkartma gibi durumlar olduğu zaman firmaya bir sıkıntı mı doğabiliyor acaba.
Yasal haklarını verdikten sonra işten çıkarabilir bunda bir sıkıntı yok. Tahminimce icraya para yatırmakla uğraşmamak için istifa etmeni istemişlerdir. Zaten istifa istemek de yasal değil, eğer ettiyseniz hata yapmışsınız. İstifa etmeyi kabul etmeyip onların çıkarmalarını isteyebilirdiniz.

Birinci ihtimal yasal haklarını vermemek için uğraşıyorlar.
İkinci ihtimalse seni kendileri çıkarırsa, hacizden dolayı işten çıkarıldım deyip işe iade davası açabilirsin. Bu da maaş haczinle aynı döneme denk geldiği için muhtemelen kazanan taraf sen olacaksın.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır, Türkiye'de maaş sistemi ve mesai sistemi esnek değildir.
Daha çok çalışana daha çok para verilmediği için, dışarıdan kendine ek iş, ek gelir yaratmak için çabalayıp, kendini yoracağı için standart mesai performansı düşer.
İşveren gözü ile bakarsanız çalışmak istemeyeceğiniz çalışan tipidir.
Söylediğiniz her firma için geçerli değil hocam ben kendi firmam için konuştum. Bizde tam aksine icrası olan personel daha fazla çalışmak, daha fazla mesai yapmak istiyor. İcrada kesilen ücreti mesai ile kapatıp borç bitene kadar zararsız çalışmak istiyor.