ardayuce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güzel bir konu takipteyim ve ekleyeyim.

Abime vergi mi ceza için mi ne haciz konmuş çalıştığı firma abimi kenara çekip hayırdır ne ayak durum ne gibisinden sormuş ve firma bu tür durumları olan eleman çalıştırmak istemiyormuş abimin yıllardır ilkkez ve bilgisi dışında olduğundan göz ardı etmişler.
Firmanın büyüklüğüne göre bu durum biraz daha değişiklik gösteriyordur sanırım. Büyük kurumsal firmalar biraz titiz olabiliyor bu konularda. Teşekkürler.

KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Gereksiz angarya
2- Maaş haczi vb durumuna geldiyse muhtemelen devamı da vardır. Sorunlu bir personeli kimse çalıştırmak istemez.
Böyle de düşünebilirler, firmaya göre değişebilecek bir durum. Teşekkürler.

Uploadering adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğim kadarıyla maaş haczi için, kişinin maaşına göre bir taksitlendirilme yapılıyor. Örnek veriyorum asgari ücret, kalkıp da 1000 lira kesemiyor. 300 400 civarında bir ücret ile taksitlendirilip borç bitene kadar kişiden otomatik kesiliyor. Şirket IK ları bunu bordrolarına yansıttırıyor. Şirket için herhangi bir sorun teşkil etmez. Borç sonuçta şirketin değil şahısın. Bu kişinin elbet bir yerde çalışıp borcunu kapatması lazım.
Maaşının 4 de 1'i kadarına yasal olarak haciz geliyor. Ayrıca 2.bir maaş haczi gelemiyor diye biliyorum. Teşekkürler.

MiqeZeLLa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır hiçbir zararı olmaz. Size yatıracak olduğu paranın 4/1'ini keserek icraya yatırır. Ayda 3 - 4 işlemim var böyle (çalışan personellerin maaşlarından kesiyorum). Zararı yok.
Teşekkürler. Şöyle bir durum olabilir mi acaba? Daha önce çalıştığım bir yerde maaş haczi geldikten 1 ay sonra, firma istifa etmemi istemişti, yani kendileri beni işten çıkarmadılar. Bu firma da 2 gündür benden çok araştırma yapıp avukatlarla görüşüyor Yani maaş haczi onaylandıktan sonra acaba firma bu personeli ile ilgili bir işlem mi yapamıyor yada işten çıkartma gibi durumlar olduğu zaman firmaya bir sıkıntı mı doğabiliyor acaba.