Bunun nedeni merkezci yani kapitalist sistem ve rol hiyerarşisine bağlı. Eğer sistemin bir parçası olmayı reddeder ve kendi istediğiniz şekilde yaşamayı seçerseniz, 1. Yaşayazsınız, 2. Yaşamayı becerirseniz önünüze engeller dikilir. Her şeyden kötüsü de hayatta amaçsız yaşıyor olmaktır, kendimize sorduğumuzda 'Ben ne için yaşıyorum? Ben ne yapmayı seviyorum? Ben neleri istiyorum? Ben ihtiyaç duyuluyor muyum? Ben kimim?' sorularına cevapları veremiyor olmamız. O nedenle, kendimizi hayatta tatmin edecek şeyler arıyoruz, böylece parayla kendimizi tatmin ediyoruz. Oysa, bir amacımız olsa hayatta kötü körüne bağlanacağımız o zaman para bize çok önemli gelmez.
Forumda bir konu gördüm 2 adsense alacak bir arkadaş açmış belli ki ihtiyacı var adını vermeyeceğim ama değerli bir abimiz de konuya cevap yazmış bende kullanmadığım bir adet var işini görürse vereyim gibisinden o mesajı gördüm kendimden utandım elimde adsense olsa kullanmadığım bu şekilde vermek yerine satmayı tercih ederdim nekadar verirsin derdim biz ne hale gelmişiz herşeyi paraya cevirmeye çalışan ruhsuz bir insan olmuşuz 😑😑