n3pix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar hocam,Birçok programlama dilinde bulunan Regular Expression (Düzenli İfade) API'ini JavaScript'te kullanabilirsiniz.
Yapmanız gereken, formdaki değeri alarak onunla bir RegExp test etmek.

var formValue = document.querySelector('#myTextInput').value;var pattern = /d{1}.d{4}.d{1}.d{1}.d{7}/;
var matchResult = pattern.test(formValue);
if(matchResult) {
// Yapılacaklar...
} else {
// Yapılacaklar...
}

Örnek:
var formValue = document.querySelector('#myTextInput').value; // Değer 1.1234.1.1.1234567 olarak gelsin
var pattern = /d{1}.d{4}.d{1}.d{1}.d{7}/;
var matchResult = pattern.test(formValue); // matchResult değişkeni formValue için true döndürür.

if(matchResult)
alert('Uygun!');
else
alert('Uygun değil!');
gtopkara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@n3pix; arkadaşımızın söylediği de olur fakat kütüphane ile çalışmak kod karmaşasından kurtarır.
Destekleriniz için çok teşekkürler. TÜm kütüphaneyi eklemektense javascriptlerle formları kontrol ettiğim bir sayfa vardı, oraya attım kodu, çok teşekkür ediyorum. Ama bir sorunum daha var, bunu yazarken yaptıramaz mıyım? https://nosir.github.io/cleave.js/ böyle bir kütüphane buldum ama bunu da uygulayamadım.
Acaba bu gerçek zamanlı kontrolü direkt formu doldururken yapmak mümkün değil mi?

Yani gerçek zamanlı derken, yazma anını kastediyorum. Formu submit etmeden önce, henüz doldururken.

Tekrar teşekkürler ikinize de ilginiz ve vaktiniz için.