1. Genel Bilgiler
Tüm Tasarımlar ve Kodlamalar Nesne yönelimli programlama (OOP Object Oriented Programming) olarak Kodlanması gerekiyor.
Kodlama yapılırken MIT Open Source lisansı altında olan özellikler kullanılabilir.
Yaptırmak istediğimiz Uygulama ve Yönetim paneli daha büyük bir Projenin ufak bir Parçasıdır.
Hedefimiz uzun vadeli çalışabileceğimiz güvenilir arkadaşlar bulmak. Bunlarla birlikte yeni bir ekip kurup daha büyük projelere imza atmaktır.
Önceliğimiz GÜVENILIR ve ZAMANINDA teslimat edecek arkadaşlarla çalışmak.
İlgilenen arkadaşlaralar şimdiden teşekkür ediyorum. Detaylı bilgileri ve Çalışma prensiplerimizi anlaşma yapıldıktan sonra alacaksınız.
2. Mobil Uygulama
iOS ve Android Platformlarına Mobil Uygulama Native olarak Xamarin (C#) altyapısı ile Kodlanacak. (Cordova ile yapılması ön görülmüyor)
Uygulamaya farklı dilleri entegre etmek icin dil Paketinin olması gerekiyor.
Temel Fonksiyonlar:
•Sipariş işleme fonksiyonu
•Facebook ve Google ile giriş yapma
•eMail Isım ve Telefon numarası ile giriş yapma
•Misafir olarak sipariş verme
•Notifikation
•Barkod Tarayıcı
•Tarayıcı
•Asgari sipariş
Detaylı bilgi ve UX-Tasarım taslağı (resim) sonraki aşamalarda sunulacak.
3. Yönetim Panel
Web Uygulaması olarak hazırlanıp ve ASP.NET (C#) ile kodlanması gerekiyor. Admin Paneli üzerinden tüm Uygulamalar üzerindeki ayarlar yapılabilecek. Notification ve haberleşme dahi, sipariş edilen ürünlere kadar bütün İdari ve Yönetim buradan yapılacak. Kategori, Ürün ve Toptancı ekleme imkânları sunulması gerekiyor. Ürün hakkında bilgi ve Resim eklenebilecek bölümlerde gerekmekte.
Ürünü barkodunda ihtiyaç var.
Yönetim Panelin farklı dilleri entegre etmek icin dil Paketinin olması gerekiyor.
Temel Fonksiyonlar:
• Toptancı ekleme
o Toptancıya Ürün ekleme
• İlgili Toptancı için bildirim seçeneği
o eMail
o WhatsApp
o SMS
• Stok Yönetimi
• Kısıtlamalarla farklı giriş profilleri
• Notifikation Yönetimi (Mobil Uygulama kullanıcıları haberdar edebilmek icin)
• Asgari sipariş yönetimi
Detaylı bilgi sonraki aşamalarda sunulacak.
4. Server ve Altyapı
Server Altyapısı olarak Amazon Web Services kısaca AWS kullanılması gerekiyor.
Bizim İhtiyacımızı gerektiği şekilde karşılayan bir Servis olduğundan dolayı kararımız AWS den yana. Eğer yazılımcı daha farklı bir sistem ve altyapı ile çalışmak isterse bunu konuşmak gerekiyor.
AWS Mobile HUB´in kullanacağımız özeliklerden bazıları
• Amazon Cognito = Kullanıcı giriş (Facebook Google ve daha fazlası)
• Amazon DynamoDB = Database (NoSQL-Database)
• Amazon Simple Service Storage = Resimlerin hıfz edileceği bellek
• Amazon SNS Simple Notification Service = Mobil Uygulama Notification Servisi
Kodlamada ve sonraki aşamalarda bize kolaylık sağlayacağı acısından AWS´i seçmiş bulunuyoruz.
Teklif ve Önerilerinizi bekliyoruz.