Efsanevi Britanyalı müzik grubu Pink Floyd üyesi Roger Waters, Another Brick in The Wall şarkısını Türkçe seslendirme hakkını iki yıl için ücretsiz olarak İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfındaki (İZEV) Down sendromlu gençlere verdi.
Habertürkten Öznur Karslının haberine göre Watersın müzik şirketiyle menajerine projeyi anlatan bir mail geçildi, Down sendromlu gençlerin zeybek oynarken Roger Amcaya selam olsun dedikleri bir video da gönderildi. Waters, bir buçuk ay sonra verdiği cevapta, şarkının iki yıl kullanım hakkını vereceğini söyleyip İki gün içinde şarkının Türkçe sözlerini gönderin dedi. Hakan Kuralın sözleriyle Yaşam Hakkı-Duvar adlı eser ortaya çıktı.
Waters, Türkçe versiyonunu dinledikten sonra 1978den beri kimseye vermediği efsane şarkısının Türkçe seslendirme hakkını İZEVdeki gençlere verdi. Şarkı için İZEVdeki gençler bir de klip çekti. 17 Nisanda görücüye çıkacak Yaşam Hakkı-Duvar şarkısının klibinde ise Selda Bağcan, Funda Arar, İclal Aydın ve Kubat gibi müzisyenler yer de aldı.
Eğer klip 10 Milyon izlenme alırsa, Down Sendromlu gençler için bir yaşam köyü kurulacakmış. Alt kısma kaynakları veriyorum. Sizler de araştırabilirsiniz. Sosyal medyada büyük kitlelere hitap edenler ya da Youtube'de izlenme sayısını arttırabilen arkadaşların desteğini bekliyoruz. Yaradan şimdiden yaptıklarınızı kabul etsin.
İşte o klip: https://youtu.be/3dnzLM_N-2Q Kaynak 1 Kaynak 2
Değerli üstad
Birçok forum üyesinden şahsımı örnek aldıklarına dair mesajlar alıyorum.Lakin şahsınızı örnek aldığım bilinsin isterim.