ESSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bencede kata benziyor. bu kadar keskin hata yapmaz hic bir grafiker.
GrupSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gardaş hata değilki şimdi çeketle kendime baktım bendede oluyor.
TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen hocam...
staticiation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O kadar abartılacak bir durum yok bence.
O bölüm kendi üzerine katlanmış da olabilir.
BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belki inanmazsınız.
Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi Photoshop öğrenmeye başladığım vakitler arkadaşın okul yıllığı, takvim, not defteri vb. yaptığı işlere yardımcı oluyordum.

1000-1500 kişilik bir okulun çekilmiş resimlerini crop + seçilen şablona göre uyarlama, bazı resimlerde leke, kir, ıvır zıvır işlemleri 4-5 günde hallediyordum. Adeta parmaklarım gözü kapalı kısa yolları ezberlemişti.

Resimlerde sıkıntı çıkma ihtimaline karşılık 1 kişi 2 kere resim çekilmekyetdi.

Örneğin Anaokulu sınıfı 15 kişi ise
tek resimler 15 öğrenci yedeği ile birlikte 30 kere
Öğretmen + 1 öğrenci beraber resmi 2 kere x 15 kişi daha hesaplayınız.
Öğretmen + toplam sınıf resmi 2 kere çekilmekteydi.

Hadi tek resim daha kolay geliyordu.
Toplu sınıf resimde bir bakmışsın çoğu güzel çıkmış aralarda bir kaç kişi gözünü yummuş, gülememiş v.s. O kişileri diğer resimden alıp ilk resme eklerdim.
Öğretmenler bir alem. Hele bayansa. Makyaj yapmış, kuaföre gitmiş.
TİPİ KAYIK NE YAPALIM. resmi beğenmemiş mi? Bir kaç gün sonra gidilip o öğretmen tek çekilir, Daha önce çekilmiş toplu resimde ki yüzüne eklenilir.

Sandalyeye oturamamış, yan durmuş, göbeği var, elbisesi kat çıkmış.

Anlayacağınız sizin kafaya taktığınız o küçük kat kısmın yüzlercesini birçok ceket, tişört, gömlekte farklı renk tonlarıyla görmüş birisi olarak dediğim gibi arka planı değiştirince size hatalı gibi gelmiş.

Bana göre resimde sıkıntı yok.

Çok kafaya taktıysanız orijinal resmi gazete editörüne mesaj atıp isteyin. İnceleriz

Not: Paylaştığınız resimde ki bayanın giydiği ceketin altındaki artık adı ne ise (gece gece kafam durdu) Kol kısmı uzun da değil askılıda değil.
Kat yapan kısmı o kısımdır.

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hata değil ki kadının ceketi kırışmış sadece
ESSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bencede kata benziyor. bu kadar keskin hata yapmaz hic bir grafiker.


Sıkı bir çeketin okadar kat olma imkanı 0'dır. @BiELOF; Örnek gösterdiklerin bol kat olma ihtimalı yüksek.