Uzunca yazdığınız için sorularınıza tek tek cevap hakı doğuyor. Vakit ayırırsınız umarım...
1- Zaten şu ana kadar sıkıntı yoktu. Ben bizzat iki adet çocuk kanalı yönetiyorum ve bugüne kadar kafalar epey rahat idi. Artık öyle değil. Ben yaklaşık 2 yıldır bu işi yapıyorum ve bir öğretmenin aldığı maaştan daha fazlasını kazanıyorum. İşim kısacası youtube. Bu işlerden anlayan biri, hatta meslek edinmiş biri olarak konuşuyorum, yazıyorum.
2- Bahsettiğiniz kanalların gözümden kaçması imkansız çünkü o bahsettiğiniz kanalları A'dan Z'ye tüm detaylarıyla bilmekteyim. Hangisi para kazanıyor, hangi kanallar para kazanamıyor, hangileri tehlike altında, bunların hepsini bilmekteyim.
3- Eskiden olsaydı bu kategoriyi "kumar" olarak tabir etmemiz yanlış olurdu. Ancak şu anki şartlarda bu kategori kumar olmaktan bile çıktı. Aynı projeden 10larca video çıktısı alıp kanalda paylaşmak "intihar"dır artık. Kumar bile değil.
4- Benim amacım gerçekten baltalamak değildi. Ama şu cümleniz çok karmaşık olmuş : "isteseniz de baltalayamazsınız, ama baltalamak istemişsiniz gibi bir algı oluştu". Eğer istesem bile baltalamayı beceremiyorsam sizdeki algı nasıl oluşuyor?
5- Nereye takılmış olabilirim mesela. Ben bir yere takılmadım. Onlarca Çocuk kanalına destek vermişim. Yerine göre ücretli yerine göre sevabına. Siz 3 referans gösterirsiniz. Ben toplasam belki kat kat fazlası çıkar (sevabına tayfası dışında ücretli çalıştığım tayfa dahi referans olacaktır, neticede bir tek sizin hatırınız dostluğunuz sayılmıyordur demi. Bizim de hatırı sayılır gönlümüz mevcut)
6- Gönlünüz gerçekten istiyorsa sizinle özelden olsun skypetan olsun görüşmek isterim. Açık açık kanallarımı bile paylaşabilirim sizinle. Her ne kadar millet kanallarını gizlemekte ısrarcı olsa da ben öyle bir tutuma sahip değilim. Alnım açıktır. Tehlikeli bile olsa kanallarımı paylaşmaktan "korkmam".
7- Son maddeyi sona bıraktım çünkü bu maddeyi vurgulamayı pek sevmem. Siz 1k-2k kazançlardan bahsetmişsiniz. Umarım dolar cinsinden konuşmuşsunuzdur. Ben tek kanaldan ayda 10bin TL kazandığım ayları bilirim. Ki bugünlerde bu biraz zorlaştı hatta epey zorlaştı. Malum Çocuk kanallarına ciddi yaptırımlar uygulandı, artı tekrarlanan içerik mevzusu işin içine girdi. Şu an hala tekrarlanan içerikle devam eden kanallar vardır. Ancak tek tek tespit edilip para kazanması devre dışı bırakılıyor. Benden söylemesi. Kötü niyetli olan biri "aman ya bana ne kapansın kanallar" der geçerdi. Ben insanım. Sevaptır. Ciddiye alanlar ileride faydasını görecektir.
Israrla anlamak istemiyorsunuz demek istediğimi satışı durdurdum kolay gelsin size. Ne kadar baltalamak için yazmıyorum desenizde ticaretiniz olmayan birisinin konusuna bu şekilde mesajlar atmak tamamıyla baltalamak amacı ile oluyor satışı durdurdum derdiniz bu şekilde halledildiyse kolay gelsin size yok hala uğraşacaksanız şikayet konusu açın