Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Çok farklı bir şeyle sektöre çıkmadığınız sürece reklam parasıyla harçlık çıkarabilirsiniz ancak. Kılıf vs sektöründe bu yenilik ne olabilir bilemiyorum daha önce hiç girmediğim için ancak piyasada rakibiniz çok, tek avantajınız tahmin ediyorum ki kar marjı çok yüksek bu tarz ürünlerde, bir kılıftan ettiğiniz kar facebooka verdiğiniz reklamdan daha yüksek olacaktır. (Tabii bunlar varsayım, kdv gibi vergileri ve diğer sabit giderlerinizi de katmanız gerek işin içine.)
Bana kalırsa ülkemizde düşük yatırımlarla başarılı olabilecek bir e-ticaret operasyonu yapabilmenin yolu;
1 Ülkede satılmayan, rekabeti az ya da hiç olmayan çok niş bir ürün satmak,
2 Site ve beraberinde getireceği sorunlara ilk etapta hiç bulaşmadan pazaryerlerinde kayıt oluşturup ordaki talebe göre ilerlemek.
3 Ürün çeşitlendirmesini talebe göre yavaş yavaş araştırıp bulup acele etmeden satışa açmak.
Bu anlattıklarımın dışındaki şeyleri yapan nerdeyse her gördüğüm, katıldığım, kurduğum, danışmanlık yaptığım operasyon fiyaskoyla sonuçlandı.
Yukarda yazdıklarım biraz heves kırıcı olabilir ama inanın başka bir yol aklıma gelmiyor.
Eğer bir malı siz üretemiyorsanız ya da reklam ve diğer giderlere her ay on binlerce hatta yüz binlerce lira harcayacak fonunuz yoksa, ayakta kalıp uygun ortam oluştuğunda büyüyebilmek için yazdıklarımı uygulamak gerektiğini düşünüyorum.