bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Digitalocean'da volume var bence şu şekilde bir yol izleyin tabi yine sizin seçiminiz. Daha fazla büyüme olmadan mysql depolama alanını volume üzerine alın ozaman zaten genişlemede sorun olmaz diğer türlü hem daha fazla masrafınız olur hemde şiştiğinizde taşımada sorun çıkabilir. 1 yıl sonrasında karşılacağınız sorunları şimdiden çözmeniz size zaman kazandıracaktır. Elestichsearch kesinlikle kullanın performansı zaten farkedeceksiniz.
Teşekkürler bilgiler için. Server yönetim bilgim çok üst düzey değil onun için disk ekleme vb. olaylara çok girmek istemiyorum Yeni bir server kurup sadece db server olarak kullanıp eski dataları oraya basmayı planlıyorum. En azında local ağda haberleşirler .

bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Digitalocean'da volume var bence şu şekilde bir yol izleyin tabi yine sizin seçiminiz. Daha fazla büyüme olmadan mysql depolama alanını volume üzerine alın ozaman zaten genişlemede sorun olmaz diğer türlü hem daha fazla masrafınız olur hemde şiştiğinizde taşımada sorun çıkabilir. 1 yıl sonrasında karşılacağınız sorunları şimdiden çözmeniz size zaman kazandıracaktır. Elestichsearch kesinlikle kullanın performansı zaten farkedeceksiniz.
Hocam Postgresql ile tecrübeniz var mı? Sizde Postgresql'e geçmeye değer mi? Yabancı kaynaklarda eski versiyonun hızlı olduğu söyleniyor. Bazı kaynaklarda çok fark olmadığından bahsediliyor. Bire bir tecrübe edindiz mi?