Veriler istatistik için kullanıyoruz. Kullanıcılar o günki istatistiklerini görüyor. 2 milyar tek db'deki kayıt mı yoksa tablodaki kayıt mı? Insert olaylarında şuanlık sorun yok gibi. Sorun select sorgusunda oluyor. Bunun içnidex localde indexleme işlemi yapıp test yapacağım. MySQL Cluster ile ilgili tecrübem yok fakat sistemi bir üst veriyona taşırken cluster tecrübesi edinmek istiyorum. Şimdilik eski dataları ayrı bir sunucuda test edip işleri elastichsearch üzerinden yürütmeyi deneyeceğim. Select sorguları kullancılara bağlı olduğu için belki cacheleme yapabiliriz. Digitalocean üzerinde host ediyorum. Kaynak yetmediği zaman direk upgrade çakıyorum
Digitalocean'da volume var bence şu şekilde bir yol izleyin tabi yine sizin seçiminiz. Daha fazla büyüme olmadan mysql depolama alanını volume üzerine alın ozaman zaten genişlemede sorun olmaz diğer türlü hem daha fazla masrafınız olur hemde şiştiğinizde taşımada sorun çıkabilir. 1 yıl sonrasında karşılacağınız sorunları şimdiden çözmeniz size zaman kazandıracaktır. Elestichsearch kesinlikle kullanın performansı zaten farkedeceksiniz.