bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eslında bunda bir sınır yok sadece verileri nerede nasıl hangi yolla kullanacağın önemli. 2 milyardan sonra ciddi sıkıntılar ortaya çıkıyor özellikle index ile kuyruk kısmında çok zaman kaybı oluyor normalde 5dk. içerisinde 30 bin satır yazdığımız tablo saatlere dönüşüyor. Bu sebeple bence 2 milyar civarında bu sorun kesin oluyor diyebiliriz. Ama tablolarda çok fazla işlem yapılmıyorsa ve zaman sorunu yoksa index atmadan kayıt yapılıp devam edilebilir. Burada önerebileceğim MySQL Cluster ile birden fazla sunucu üzerinde işlem bir alternatif olabilir. Eğerki bir cron kullanılıyorsa bu kısımda bir öğrenen sistem entegre edilip gerekli olmadığında sorgu atması engellenebilir. Tablolalar işlem yapılıp yapılmayacağını yine başka tablolalar üzerinde kontrollü yapılabilir vs.. Tabi şu konuda var eğerki br bulut üstünde değilseniz eğer bir resize yada disk yükseltme yapamıyorsanız bence öncelik bu sorunu çözün derim çünkü bir zaman sonra ulaşacağınız boyut yeterli gelmeyebilir mysql depolamanızı eklediğiniz diske aktarmanız gerekebilir milyarı bulan satırlı bir database'de bu sorun olabilir.
Veriler istatistik için kullanıyoruz. Kullanıcılar o günki istatistiklerini görüyor. 2 milyar tek db'deki kayıt mı yoksa tablodaki kayıt mı? Insert olaylarında şuanlık sorun yok gibi. Sorun select sorgusunda oluyor. Bunun içnidex localde indexleme işlemi yapıp test yapacağım. MySQL Cluster ile ilgili tecrübem yok fakat sistemi bir üst veriyona taşırken cluster tecrübesi edinmek istiyorum. Şimdilik eski dataları ayrı bir sunucuda test edip işleri elastichsearch üzerinden yürütmeyi deneyeceğim. Select sorguları kullancılara bağlı olduğu için belki cacheleme yapabiliriz. Digitalocean üzerinde host ediyorum. Kaynak yetmediği zaman direk upgrade çakıyorum