Meftun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günlük 1M kayıt alan bir sistemi geliştiriyorum ve yönetiyorum. Böyle giderse ay sonuna kadar 30M kayıt olacak (şu anda 6-7m var.) Insert konusında sıkıntı yok sadece select atarken biraz bekletiyor. Elasticsearch kullanmayı planlıyorum. Datalarıda haftalık / aylık başka bir db sunucusuna alıp orada farklı dbler (2018-01-01, 2018-02-01 gibi.) altında tutmayı düşündüm. Bu dataları Elasticsearch e basıp kullanabilirim kafasındayım. Bu dataları istatistik için kullanıyorum ama çok nadir. Dataları silip kolay yola kaçmak istemiyorum. MySQL kaç satır kadar sağlıklı olur?

Bu konuda önerebileceğini yol nedir?
Eslında bunda bir sınır yok sadece verileri nerede nasıl hangi yolla kullanacağın önemli. 2 milyardan sonra ciddi sıkıntılar ortaya çıkıyor özellikle index ile kuyruk kısmında çok zaman kaybı oluyor normalde 5dk. içerisinde 30 bin satır yazdığımız tablo saatlere dönüşüyor. Bu sebeple bence 2 milyar civarında bu sorun kesin oluyor diyebiliriz. Ama tablolarda çok fazla işlem yapılmıyorsa ve zaman sorunu yoksa index atmadan kayıt yapılıp devam edilebilir. Burada önerebileceğim MySQL Cluster ile birden fazla sunucu üzerinde işlem bir alternatif olabilir. Eğerki bir cron kullanılıyorsa bu kısımda bir öğrenen sistem entegre edilip gerekli olmadığında sorgu atması engellenebilir. Tablolalar işlem yapılıp yapılmayacağını yine başka tablolalar üzerinde kontrollü yapılabilir vs.. Tabi şu konuda var eğerki br bulut üstünde değilseniz eğer bir resize yada disk yükseltme yapamıyorsanız bence öncelik bu sorunu çözün derim çünkü bir zaman sonra ulaşacağınız boyut yeterli gelmeyebilir mysql depolamanızı eklediğiniz diske aktarmanız gerekebilir milyarı bulan satırlı bir database'de bu sorun olabilir.