Yaserckr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 ayda tofaş 3 ayda cla alacağınızı düşünün işte hocam hangisi
Düşünmekle olsaydı eğer bu işler ferrariye binerdim

1 ayda tofaş alabilecek parayı kazananlar zaten tofaşa binmez. 3 ayda cla alabilecek para kazanan adamsa cla ya binmez. Yani kısacası ayağını yorganına göre uzatmak lazım.

Mesela ayda 2 K glirin var.

Gittin iphone x aldın 7 K ya. Ayda 500 - 500 olmak üzere 14 ayda öderim 14 ay sonra benim olur diye düşündün. ( Aslında yanlış bir düşünce bana göre. )
14 ay boyunca 2K gelirinin %25 ını bır teneke parcasına bagladın. Eee zaten zor geçiniyorsun 14 ay boyunca çektiğin sıkıntı sağlığından göturecek. ( Gerçi 2 K ile bu ulkede geçinmek imkansız o ayrı )
14 ay sonra 7 K tutarındaki ödedıgın para 14 ay sonra sana 3 K olarak geri dönecek. Üstüne üstlük yeni modelleri çıkacak. Tabi sen durmayacaksın bunu satıp ust modelıne bı taksıte daha gireceksin.
14 ay daha stres sıkıntı. Yani bu böyle uzar gider.

Önce tv ekranlarında özendiriyorlar ( diziler, filmler vs. ) sonra elini verdin mi kolunu kaptırıyorsun. Bir bakmışsın ki yaşım olmuş 30-40 ömrum taksit ödemekle geçti diye yakınırken buluyorsun kendini.
İnsanlarımıza bakıyorsun geçinemiyorum diye yırtınıyor fakat cebinde 7 K lık telefonla geziyor. Geçinemeyen adamın cebınde 7 K lık telefonun ne işi var? Ya bu arkadaş geçinmenin anlamını bilmiyor yada ....

Kısacası biz buna modern kölelik diyoruz kardeşim.
Kapılma bu rüzgara kaybedersin : )