Google önerisi "nofollow"
Eğer backlink, tanıtım yazısı satmışsanız, haliyle satın alan kişi bunun "dofollow" olmasını ister.

Google yine bu konuda önerisi bu tarz satış yapılan içerikleri "sponsor bağlantı" olduğunu açıkca belirttiğiniz kategorilere eklemelisiniz diyor.

Şu an kaynak linki hatırlamıyorum, aklımda kalan açıklamaları yazdım.

Düzenleme:
Belirli bağlantılar için rel="nofollow" kullanın

Google'ın nofollow kullanımı konusunda politikası nedir ve bazı örnekler verir misiniz?

Aşağıda, nofollow'u kullanmayı düşünebileceğiniz bazı durumlar aşağıda verilmiştir:

Ücretli bağlantılar: Bir sitenin Google arama sonuçlarındaki sıralaması kısmen ona bağlanan sitelerin analizine bağlıdır. Ödemeli bağlantıların arama sonuçlarını etkilemesini ve kullanıcılar üzerinde negatif etki oluşturmasını önlemek için web yöneticilerinin bu tür bağlantılarda nofollow kullanmasını öneririz. Arama motoru yönergeleri, çevrimiçi ve çevrimdışı ürün tüketicilerinin ödemeli ilişkileri açıkça görebildiği gibi, ödemeli bağlantıların da makineler tarafından okunabilecek bir biçimde açıkça ortaya konulmasını şart koşar (örneğin, tam sayfalık bir gazete reklamının başlığı "Reklam" olmalıdır)

Kaynak: https://support.google.com/webmaster...er/96569?hl=tr