Merhaba, ben de yazılıma cok meraklıydım ve ilk kodumu üniversite birinci sınıfta yazdım. Hep daha önce girmek istemiştim bu işe ancak hiç bir bilgim yoktu. Yani kodu nereye yazacağımı bile bilmiyordum. Daha sonra günde yaklasik 10-12 saat calisarak surekli kendimi geliştirdim. Kodu yazmaya başlamadan önce yapman gerekenler var. Direkt kod yazmaya kalkarsan bir cok hata ile karşılaşabilirsin. Ilk önce yapacagin şeyi kafanda kurgula, daha sonra kağıda dök. Yani şekiller ile projeni bir kağıda yaz ki kodunu da ona göre yazabilesin. Ezbere gitme. Kod yazmadan önce yapacağın programın mantığını oluştur. Mantığı oluşturman için de hangi fonksiyonlar var nasıl kullanılır bunlari bilmen lazım. Temel sekilde öğrensen yeter. Zaten bütün diller birbirine benziyor. Hangi fonksiyonların olduğunu ve nasıl kullanıldığını bilmen mantığını kurman acısından hayal gücünü genişletecektir. Pratik yaptıkça ne, nerede ve nasıl kullanılır kafanda yavas yavas olacağından eminim. Başlangıç olarak bir öneride bulunmamı istersen Java ile başlayabilirsin.