bagwell34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şimdi her site aynı değil ki. mesela adam tek sayfada alacağını alıyor,diğer sayfalara bakmasına gerek yok. bu konuda neler yapılabilir.
şöyle bir örnek vermek gerekirse
kullanıcı bursada tamirci arıyor. bursa tamirci yazıp siteye girdi tek hamlede aradığını buldu. diğer sayfada ankarada tamirci yazıyor. oraya girip niye baksın ki.
örnek çok saçma olmuş olabilir
Örnek saçma değil çok iyi anlıyorum. Bu durumda kullanıcı zaten hiçbir yere tıklamadan bilgiyi almış ve çıkmış oluyor. Sektörünüzü bilmiyorum ama bu siteden siteye ve sektöre göre değişiklik gösterecektir. Bende size şöyle bir örnek vereyim, bir dil okulu ile çalışıyoruz ana sayfaları yaprak site formatında. Siteye çektiğimiz trafiğin çoğunluğu göz atıp çıkıyor. Fakat biz form topluyoruz ve 100 kişiden 1 kişi form doldursa bize yetiyor. Yani buradaki hedeflenen kriterlerde önemli. Sitenin hemen çıkma oranı %90'larda olmasına rağmen seo sıralamasında hiç fena yerlerde değil. Bu yüzden hemen çıkma oranı kriterlerden biridir ama en önemlisi midir?

Seo uzmanı bir arkadaşın yol göstermesiyle bu durumu azaltabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu bahsettiğiniz örnek için bile eminim uygulanan stratejiler vardır.