elementaryOS'de ne gibi sorunlarınız oldu?
Arkadaş cevap vermemiş ben vereyim (: Son 20 dakikadır elementary os kullanıyorum kullanmaya çalışıyorum diyeyim daha doğrusu yorum yapmak için erken ama ilk etapta hatalı/yanlış olarak gördüklerim:
1) Sistemi Türkçe kur dedim, kurulum aşamasında Türkçe idi ama açıldığında İngilizce oldu. Ayarlardan tekrar Türkçe yapmak zorunda kaldım ama ne çare bu sonradan sistemleştirmede mozilla kaldı yine ingilizce onuda Türkçeleştirmem gerekecek yeniden.
2) Sistem kaynak kullanımı LinuxMint 18'den daha kötü, daha fazla ram ve Cpu harcıyor. Normalde sistem gereksinimleri az olması gerektiğini gösteriyor ama sistemi güncelledim. Sistem boşta iken 420mb ram kullanımı var ortalama olarak. Linuxmint o kadar fazla değildi. Benim en büyük sorunum ram zaten. Güncelleştirmeler öncesi ilk sistem kurulumunda mozilla açamadım bile ikinci işlem olarak boş ram bellek yoktu.
3) Kullanımı, dizilişi gerek Windows olsun gerekse bilinen linux tabanlı sistemlere göre olsun daha değişik ve alışılması zaman gerektirecek bir eylem. Ama insan soruyor istemsizce buna alışmaya gerek var mı? Bence o sistem kaynağı tüketimi ile gerek yok. Zaten her yerden kısmışsın şekil olsun kolay olsun diye ama hala performans üstünde kaynak tüketiyorsun, çok zorlamamak gerekli.
Ama sevdim, komut işlemcisi gerçekten güzel. Ayar yapmadan direkt ctrl+v işe yarıyor, yeni sekme açabiliyorsun.
Şu an bunları yazarken bilgisayarım cayır cayır fan döndürmeye çalışıyor, çok sessiz bir ortamdayım ve fan sesi müzik niyetine geliyor.
Şu an aktif kullandığım, buraya yazmak için firefox (tek sekme açık sadece) birde kullanımı görmek için komut istemcisi (tek sekme açık) top-c sonuçları:
%Cpu(s): 36,7 us, 4,5 sy, 0,0 ni, 58,8 id, 0,0 wa, 0,0 hi, 0,0 si, 0,0 st
KiB Mem : 1881368 total, 149984 free, 860556 used, 870828 buff/cache
KiB Swap: 3998716 total, 3998716 free, 0 used. 624516 avail Mem
Bu sistem dostu değil ya da linuxmint karşısında daha az kaynak tüketiyor aa ben bunu kurayım diye özellikle tercih edilecek bir sistem değil, hele ki böyle alışılmışın dışında bir tasarımı ve kullanımı varken.