aykutavsar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız ona sözüm yok Yaşım 17 hatam varsa affola.Bende lisedeyim ve dediklerin tamamen haklı fakat benim düşüncem okul kıyafetine 100 TL vereceğimize 40-50 TL okula verelim ve okul iaderesi bu toplanan paraları maddi durumu kötü olan öğrencilere toplu şekilde versin hemde paranın bir kısmı okula kalmış olur.
sen lisede olduğuna göre aslında bu konuyu daha iyi analiz etmelisin, lise öncesini bir kenara bırak, onlar arasında da sıkıntılar var ama en büyük sorunlar lise gençleri arasında olur, okula kimsenin para vermesi mecburi değildir, devletin kurumuna devlet kaynak sağlamak zorundadır, taşıma su ile de değirmen dönmez yani maddi durumu olmayan öğrenciye 100 TL kıyafet parası vermen onun hiç bir sorununu çözmez, ayrıca ergenlik döneminde olan gençlerin psikolojileri daha dağınıktır ve toparlamak çok zordur, kendisini gerek ailesine gerek de çevresindeki arkadaşlarına kabullendirmek için elinden geleni her şeyi yapar, eğer ters giden bir şey olur ise bunu düzeltmek için yardım almak yerine genel olarak kendisi çözme yoluna gider

sorun yaşayabilecek gençlerin neler yaşayabileceğini ben sana sırası ile yazayım,
1. çevresindeki arkadaşları tarafından dışlanma
2. kişinin kendisini dış dünyaya kapatması ve bunalım
3. sürekli beyninin içinde sorgulama yapma ve ailesi ile bu konuları tartışma
4. aileye karşı itaatsizliklerin baş göstermesi ve maddi gelir için arayış içine girme
5. çevresine kendini kabullendirmek adına para bulacağım diye yanlış yöntemlere başvurma
6. ruhi bunalımlara girme ve intihar oranlarında artış