Hocam serbest kiyafetten yanayim fakat maddi durumu olmayan kisilerin zorlanacağı bir durum olur serbest kiyafet.
Hocam şöyle düşünün ortalama bir okul kıyafeti 80-110 TL arası biz bu rakamı 60 TL Olarak alalım. Bir lisede ortalama 600 kişi vardır ve biz bu rakamıda 500 kişi olarak alalım. 500 X60 : 30.000 TL yılda para yapar ve 4 yıl lise olduğu için 30.000x4 : 120.000 TL Ve burda gayet yüksek bir rakam ve hesabı minumum olarak yaptım ortalama 200.000 TL yapıyor. O kadar para sadece teksitl sektörüne gidicek ve pek bir yararı olmuyacaktır. Onun yerine o parayı maddi durumu kötü olan öğrencilere verseler paranın fazlası artar bile. Bu hesapta sadece tek bir okul için
buna katılmyorum, kıyafet serbestliği olması kesinlikle çocukları olumsuz etkiler, çünkü biz orta yolu asla bulamayan insanlarız, biraz geliri olan insanlar en iyi kıyafetleri giyerken maddi durumu olmayan insanların durumunu ise anlatmaya gerek yok, ben demiyorum ki eski zamandaki gibi siyah önlük giyilsin, ama en azından okul üniforması bir denge getiriyor, zannediyormusun ki çocuklar masum masum okula gidip geliyor, her sınıfta en ufak bir şey de arkadaşına kulp takıp arkadaşları ile dalga geçen bir çok çocuk bulunmaktadır, umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir, sırf kazanmak uğruna yanlışa yanlış ile gidileceğine kaybetmeyi göze alarak doğruları savunup önce çocuklardaki bu yanlış davranışların sebepleri ve bunların giderilmesi için neler yapılabilir onları anlatmak daha doğru olur diye sadece kendi düşüncemi yazdım
Görüşünüz için teşekkür ederim hocam aslında haklısınız fakat üstteki yoruma bakarsanız anlarsanız