Hocam hayırlı teskereler, Allah'a emanet olun.
Edit: Arkadaşlar acemi birliğinde biraz sıkıştırıyorlar fakat usta birliğinde daha rahatsın. Lise'deki gibi. Yakalanmadığın sürede problem yok. Yakalansan dahi formalite icabı alıp-geri veriliyor.
Acemi'de de kullandım şuan da kullanıyorum hocam. Yakalanma konusunda problem yok.
Askerde akıllı telefon kullanmak yasak,Tuşlu eski tip telefon kullanabilirsiniz ( Kamerasız,ses kaydı özelliği v.b olmayan tarzda ) hatta çoğu yerde bu telefonlara fm radyo telefon denilir.
Akıllı telefon götürürde yakalanırsanız telefon elinizden alınır, askerliğiniz süresince el konulur birlik komutanının kararına göre hakkınızda işlem yapıp askerliğinizi dahi uzatabilirler bizzat görmüşümdür bunu.
Tuşlu telefonuda sadece mesai saatleri dışında asker cell tarzı mesai saatleri içinde kapalı olan ve sadece bir kaç tane numara kayıt edebileceğiniz bir hat ile kullanabilirsiniz.
Benim askerliğimi yaptığım yer yoğun bir tempodaydı telefon kullanmaya vakit olmuyordu.
Hem bu şekilde biraz kafanı dinlemiş dış dünyadan uzaklaşmış iç dünyana doğru gitmiş olursun tavsiyem kendini riske atma arkadaşların dediği gibi her birliğin şartları farklıdır.
Hocam acemi birliğinden beri sivil hat ve android kullanıyorum. Mesai saati içersin de de her ikisini kullanıyorum.