ben şahsen anahtar kelimeleri küçük kategorilermiş gibi kullanıyorum ve indexletmiyorum.
ziyaretçi siteye girer girmez içeriği görmezse siteden çıkar. oran çok düşüktür. AAA fiyatları etiketinden gelen ziyaretçi AAA başlığına tıklamıyor ne yazık ki. girer girmez içerik varsa okur, yoksa çıkar. hele ki mobilde bu oran çok düşüyor.
abartmadan kullanılan etiketler siteyi spama sokmaz fakat bana göre çok gereksiz. 10k dandik hitim olacağına 1k sağlam hitim olsun kafasındayım ben.
hem sayfa otoritesi de önemli. bir yazıya 10 etiket girersin, 3 tanesi hit alır, geriye kalan 7 tanesi boş yere site haritasında yer kaplar. bir sitenin 100k indexinden sadece 10k sı hit alıyorsa bence uzun vadede çok gereksiz emek harcanan bir sitedir.
velhasıl ben etiket kullanıyorum fakat indexletmiyorum. kullandığım etiketler de site içi küçük kategorilendirme olsun, ziyaretçi bir makaleyi okurken etikete tıklasın o etiketle ilgili farklı makaleleri de görsün diye kullanıyorum. amacım indexletip hit kazanmak değil, sitede geçirilen süreyi arttırmak.