Miktara bakılmaksızın 50 kuruş bile olsa yaptırımı var fakat işlemler çok uzun sürüyor. aylarca yıllarca sonuç alamayabilirsiniz
Açıkçası 230tl mi geri istemiyorum, hiç umurumda değil emin olun, çok şükür o paranın yokluğunu hissedecek biri değilim tek istediğim böyle at koştura koştura dolandırıclık yapan bu şerefsizlerin uğraşması, biraz korkması, savcılık çağırsın ifade alsın, bi tutuşsun bi korksun. Siciline işlesin. Amacım bu. Bugün beni 230 tl dolandıran yarın devleti de dolandırır, milleti de.
Savcılık miktarla ilgilenmez, eylemle ilgilenir. Bu ülkede bir tepsi baklavaya 30 yıl hapis cezası gördük. Miktar değil eylem suçtur. Ancak avukat olmadan işler belki yavaş yürüyebilir. O rakam için de avukat masrafına girilmez. Bir diğer noktada bitcoin alım/satımı ülkemizde yasal mı? Bu konuda da tam bir netlik yok. Önce bu konuda bir net cevap bulun. Pirince giderken bulgurdan olmayın.
Ülkemizde faaliyet gösteren bir sürü coin sitesi var ve hiçbir erişim engeli yok, yıllardır, serbest diye düşünüyorum. Ülkemiz yöneticileri henüz coin piyasasından haberdar değiller pek maalesef, yani hukukta kanunen yasal veya değil karşılığının olduğunu sanmıyorum
Eğer maddi durumun varsa ve sağlam delilin varsa mahkemeye ver. Avukat masrafı, mahkeme masrafı gibi ücretlerin hepsini davaya ekle ve tazminat talep et. Üstüne haklı çıkarsan ceza alır. ( Savcılığa da verebilirsin fakat savcılık direkt olarak mahkemeye git diyecek, çünkü savcı kamu davası açamayacağı için seni yönlendirecek. )
R10 mesajlaşmaları, sms leşme, belirtilen miktarın yollanması, yollandıktan sonra kişinin bir daha mesaj atmaması, isim soyisim tel no tc kimlik no, yeterli delillerdir diye düşünüyorum