merhabalar 4 yıllık için yetecek kapasitem yok sanırım yani kendime güvenmiyorum

2 yıllıkda insanlar hep önyargılı sizce 2 yıllık da olsa üniversite gidilir mi sonradan dgs yapıp uzatmak nasıl olur ?
Kardeşim, insanların ön yargısını bir kenara bırak. Gerçekten pişman olmazsın. Bu 2 yıllık okunur mu v.s diyenlere hiç aldırış etme. Gerçekten önemli olan senin ne yaparken mutlu olduğun. Örneğin 4 yıllık işletme, kamu yönetimi gibi iibf bölümler okuyacaksan ve bu bölümleri sırf memur v.s olabilirim belki diye okuyacaksan boşver. Çünkü 2 yıllık istediğin/keyif aldığın bölümü okumuş olmak daha birşeyler öğretir ve o alana yönelik eğitimli olduğunu kanıtlar (özellikle özel sektörde) İşin güzel tarafı, açıktan önlisansı, lisansa tamamlamak kolay ve sonradan yine istersen bu tür bölümleri okur, 1-2 yılını kpss abanarak geçirir ve merkezi yerleştirme ile atanır geçersin. ek olarak keyif aldığın bir bölümü öğrenmiş ve okumuş olursun.
DGS'nin hem artıları hem eksileri var; en büyük artısı 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup dgs sayesinde (kendisi zor değildir ve kapsamlı bir sınav değildir, ders ve içeriği azdır sınavın) bilgisayar mühendisliğine, 2 yıllık adalet okuyup hukuk bölümüne geçebilirsin. En büyük eksisi ise doğrudan 4 yıllık kazandığın bilgisayar mühendisliği gibi kolay okuyamazsın
(bilgisayar mühendisliği kolaydır demiyorum herhangi bir 4 yıllık bölümden daha zordur dgs ile geçip okumak) 2 yıllık bölümünde gördüğün derslerin bir çoğunu muafiyet komisyonu saymaz, o geçiş sürecinde biraz süründürürler, bu işin sistemi tam oturmadığı için bazı saçma işler olacaktır. Derslerini saymayacakları için DGS ile geçtim 2 yıl daha okuyayım bitireyim değilde okulu uzatmazsan 2 yıllık artı dgs ile en az 3-4 yıl daha okursun. Farklı farklı sınıflarla derslere girer birazcık dışlanmış gibi hissedebilirsin ama tabi bu tamamen senin yapınla da alakalı, bütün okul kankan da olabilir
DGS hedefleyip 2 yıllık yazacaksan ders saydırma işlerinin v.s zor olacağını seni çok mutlu etmeyeceğini göze alman lazım. DGS'ye girip Kamu Yönetimi okuyacaksan hiç okuma açıktan okuyabilirsin. DGS'nin zorluğuna katlanman için Bilgisayar Mühendisliği örneği gibi güzel bölümler için katlanmalısın.
Diğer yandan 2 yıllık sevdiğin bölümü bitirip, askerliğini halledip o bölümde bir iş bulup ekmeğine de bakabilirsin. aynı şekilde 2 yıllık bölümden kpss girerek yine atanabilirsin. 4 yıllık bölümün bana kattığı tek artı kısa dönem askerlik yapmaktı. ama 2 yıllık okuduktan sonra açıktan v.s her türlü tamamlarsın birazcık istersen. Önemli olan o 2 yıllık seveceğin isteyip heves edeceğin bir bölüm mü? bu kilit sorudan devam edebilirsin.