Aslında kendimden yola çıkarak düşünürsem anahtar kelime üzerinden olan linklemelere tıklamıyorum. Bu sebeple sizin söylediğiniz yöntem daha mantıklı.
Ayrıca verdiğiniz linkteki sitede cümle linklemesi yapılmış =)
Merhaba Dostum. Evet bende her şeyin doğal olanından yanayım fakat bir çok eski yazıya tek tek link vermesi biraz uğraştıracak. Bu sebeple yarı otomatik bir kaç eklenti buldum.
Yarı otomatikten kastım kafasına göre linkleme yapmıyor. Sadece sizin belirlediğiniz kelimenin geçtiği yazılarda istediğiniz adrese link veriyor. İşte acaba google bunu negatif algılar mı diye düşünmeden edemedim.
Site kendime ait. Ve emin olun yazdığınız içerikle alakalı sayfalarınıza link verirseniz tıklanma daha da artıyor. Bu şekilde kullanıcı başına gezilen sayfa ortalamasını 3 e çıkardım. Eski yazılarınız için hem güncelleme hem de linkleme yapabilirsiniz. Search console ve analytics verilerinize göre eski yazılarınızı değerlendirin. Eksik kalan kısımları güncellerken linklemeyi de manuel yapın derim eğer zaman sıkıntınız yoksa. Ben her akşam bir içeriği modernize etmeye çalışıyorum. Faydası oluyor mu KESİNLİKLE!