Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak öyle değil, bu işin de organik yapılması gerekiyor.

İndirme sayınız 1k iken 250-300 tane 5 yıldız olması mantıklı değildir.
Aktif indiren sayınız 100-150 iken bir anda 4-5 tane yıldız gelmesi mantıklı değildir.

Ben mesela çevreme yorum attırırken ilk başta, 6-7 tane 5 yıldız, 2 tane 4 yıldız 1'er tane 3-2-1 yıldız attırıyorum. Ardından 1-2-3 yıldızlılara cevap veriyorum play store üzerinden. Arkadaşlardan da 1-2-3 yıldızı 5 yıldıza dönüştürmesini istiyorum. Buradan çıkarılacak sonuç, 1 yıldız verildi ama sorun çözüldü o yüzden kullanıcı 1 yıldızını 5 yıldıza çevirdi. Güncelleme atmadan önce de birkaç tane düşük yorum yaptırıyorum. Sonra güncelleme yapıp bu yorumları 5 yıldıza çekiyorum.
Bu kadar detaylı olarak söylediklerinizi yapıyor musunuz hocam? Bizim daha önce cekiliş yaptırdığımız oldu indirme ve yorum için size göre çok olumsuz etkilenmiş olmamız gerekir.

forgive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet ben de Mobile Action kullanıyorum. Mobile Action'u %100 baz alırsanız hataya düşersiniz. Onu bir araç olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Yani o skorların ne olduğunu tam olarak bilmek ve farklı durumlarda o eldeki bilgiyi doğru kullanmak önemli. Yani atıyorum bir keyword'ün search score'u 45 bunda ilk sıraya girersem çok indirilirim diye düşünülmemeli. O bilgiyi kullanmayı bilmek de önemli. Bu durum benim toplamda 1.5 yılımı aldı(part time değil full time ) yani çok tecrübe etmeniz lazım, başarısız olmanız lazım.

Duruma göre değişebilir, sektöre göre değişebilir. Şu önemli şuna ağırlık verin dersem sizi yanıltmış olurum. Google algoritmaları zaten sizden benden akıllı, kolay kolay manipule edilemez.

ASO ile doğru kullanıcıya daha fazla ulaşılabilirsiniz ama.

Diğer yandan illa bir yanıt vermemi istiyorsanız. Şöyle söyleyeyim,

Genelde kalite çok önemli, ASO'su ya da pazarlaması da çok önemli. Ayrıca diğer taraftan kazanç modeli de çok önemli.
Çok teşekkürler hocam cvp için.