Türkiye'de ciddi sağlık sorunu yaşayıp ölümle sonuçlanan hastaları araştırırsanız, genel sebepleri arasında geç tedaviye başlandığını görürsünüz. Yani Türkiye'de sağlık sorunu hiç çözülmedi.
Devlet hastanesine gidip mide hastalığım için tedavi olmak istedim. Doktorun beni görmesi için 1 hafta geçmesi lazımdı. 1 hafta sonra doktoru görebildik. 10 yıldır bu hastalığı çektiğim için doktorla hemen hemen aynı bilgiye sahibim. Endoskopi yapılması gerektiğini söyledi. Endoskopi için randevu almaya gittiğimde bana 3 ay sonraya gün verdiler. Rahatsızlığım her geçen gün dahada artıyordu.
Dayanamadım özele 500 lira vererek endoskopi yaptırdım. Özelde doktorun dediğine göre 12 parmak bağırsağından tutun mideye kadar tüm iç organlar çökmek üzere olduğunu söyledi. Helecobactery adında bir bakterinin iç organlarımda olduğunu en kısa zamanda hızlı tedavi edilmesi gerektiği söylendi. Nitekim mide kırampları bile yaşıyordum. Hızlı tedavi sonucu kanser yapıcı helecobactery mikrobu temizlendi. Her ihtimale karşı ilaclara ara ara devam ediyorum.
Eğer ben devlet hastanesinin 3 ay sonraya verdiği randevuyu bekleseydim tedaviye çok geç kalınmış olacaktı. Türkiye'nin esas sağlık sorunu nedir biliyor musunuz? Geç tedavidir. Parası olan erken tedaviden paçayı kurtarıyor. Olmayan ise ölüme mahkum ediliyor. Bu kadar basit her şey!