marsandiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üstad siz de mobileaction kullanıyorsunuz sanırım. dün pro kullanmaya başladım. gördüğüm veriler gerçekten şok ediciydi uygulama adı 'keyword' olan , sıralamada ilk 2'de yer alan ve arama hacminin olduğunu düşündüğüm x uygulamasının indirme keyword'ü hiç alakasız bir kelime üzerinden %89 mesela. böyle birçok örnek gördüm bir tane de değil. açıkçası güvenilirlik konusunda biraz aklımı karıştırdı. mobileaction ciddi bir site ama güvenmeli miyiz sıralama bilgisi konusunda?

Evet ben de Mobile Action kullanıyorum. Mobile Action'u %100 baz alırsanız hataya düşersiniz. Onu bir araç olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Yani o skorların ne olduğunu tam olarak bilmek ve farklı durumlarda o eldeki bilgiyi doğru kullanmak önemli. Yani atıyorum bir keyword'ün search score'u 45 bunda ilk sıraya girersem çok indirilirim diye düşünülmemeli. O bilgiyi kullanmayı bilmek de önemli. Bu durum benim toplamda 1.5 yılımı aldı(part time değil full time ) yani çok tecrübe etmeniz lazım, başarısız olmanız lazım.

mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sağolun hocam için. En önemli kriter nedir hocam. Tabi ki hepsi önemlidir ama illa bir kaç etkin burun farkıyla öndedir diye düşünüyorum.
Duruma göre değişebilir, sektöre göre değişebilir. Şu önemli şuna ağırlık verin dersem sizi yanıltmış olurum. Google algoritmaları zaten sizden benden akıllı, kolay kolay manipule edilemez.

ASO ile doğru kullanıcıya daha fazla ulaşılabilirsiniz ama.

Diğer yandan illa bir yanıt vermemi istiyorsanız. Şöyle söyleyeyim,

Genelde kalite çok önemli, ASO'su ya da pazarlaması da çok önemli. Ayrıca diğer taraftan kazanç modeli de çok önemli.