iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kusura bakma ben de seni destekleyemedim bu konuda.

CF'yi sadece DNS olarak kullanacak olanlar kendi SSL sertifikasını kullanabilir. CF aktif iken KENDİ SSL sertifikanız ÇALIŞMAZ. Yani DNS ayarları kısmında BULUT TURUNCU iken KENDİ SSL sertifikanız ÇALIŞMAZ.

Kusura bakmayın önemli noktalara dikkat çekmek için büyük yazdım. Söylediklerinizin hepsi doğru ama arkadaşlar tam anlamak istemiyorlar sanırım.

Peki neden CF kullanmaya devam ediyoruz o zaman diye soracak olanlar olur. Ben sadece DNS için kullanıyorum. DNS'i de Google Cloud'tan yapacağım artık. CF ile ilişkimi keseceğim. Nerde çokluk orda b*kluk olmaya başladı.
En başta yazsaydınız iyi olurdu ortalık karıştı

Ama ben kesinlikle sizin o hız değerlerinizin Cloudflare ssl'siyle alakalı olmadığını düşünüyorum. Ssl'lerde ki hız farkı 0,1 saniyeleri geçemez.
Proxy açıkken Azerbaycan'la alakalı bir network sorunu olmuş olabilir, ssl ile alakalı değildir.

Eğer sitenizde full cache varsa, Analytics'te gördüğümüz 8-10 saniye hız değerlerini çok dikkate almayın. Orada ki değerinin en büyük suçlusu Adsense'dir, ona müdahale edemiyoruz. Adsense'yi kapatın süre hemen 3 saniyelere iner.