Ben mesela %20 gibi bir oran teklif ettim kendisine. Kabul de etti, itiraz etmedi. Ama başka bir arkadaşın düşüncesi %35-40 civarında. Bana da bu oran çok mantıklı gelmedi. %40 çok fazla değil mi ?
Ben mi arkadaşın hakkını yiyorum diye düşünmeye başladım. Hosting / Domain ya da herhangi hiç bir maliyet'e karışmayacak ve müşteri ile tanıştırmak haricinde herhangi bir iş gücü de harcanmamış olacak.
Bu işin hakkını merak ediyorum. Kimsenin hakkına girmek istemiyorum çünkü.
Hocam %50, çok yüksek değil mi sizce ?
Sırf bu iş için kapı kapı gezilmeyecek. Elinde zaten portföyü hazır. Normal teknik destek vermek için zaten firmaları ziyaret ediyor. Ona da soranlar oluyor Pc işlerinden anladığı için ; "Web sitesi yaptırmak istiyoruz, anlıyor musun" diye. O da bugüne kadar hayır diyordu. Şimdi sorarlarsa, sana paslarım demesi üzerine konu açıldı.
Eğer oranlar bu kadar yüksek ise, web sitesi yapmak ile hiç uğraşmadan sadece müşteri bulup geri çekilmek daha mantıklı geldi sanki.
ben konuyu biraz yanlış anlamışım ozaman %15 %25 iyidir ben firmaları bu iş için gezecek sanmıştım ama şahsen ben olsam bu iş için komisyon taraftarı değilim sonuçta gidiyorsu gittiğin yerde birini önermek nwkadar zor olabilirki