Merhaba arkadaşlar. Sorum miras almakla alakalı değil, mirastan kurtulmakla alakalı. Şu an tam bir Brezilya dizisi içindeyiz ve gerçekten bunaldım, şu an ne yapacağımı bilmediğim için buraya yazayım dedim. Aslında olayın muhattabı annem ve birkaç teyzem & dayım ama annem üzülüyor, avukatta çözüm bulamadık ve ne yapacağımızı anlamış durumda değilim.
Olay şu: Dedem vefat etti. Rahmenli hiç de güzel bir adam değildi. Karakter olarak gerçekten hiç sevmezdim. Zaten giderken beni haklı çıkartacak eylemler de yaptı

Ölmeden 3, 5 ay kadar önce evlenmiş. Evlendiği kadına değil ama kadının kızına neredeyse tüm mal varlığını satarak ev almış. Mal onun karışmam, karızmayız ama sorun burada başlıyor.
Dedim Hollanda + Türkiye çifte vatandaştı. Hem Türkiye'den hem de Hollanda'dan emekli olan bu adam iki ülkeden de kredi çekmiş ve sigortası yok. İşin enteresan tarafı ölüm Türkiye'de gerçekleşti, lakin tabii ki dedemin son dönem gözdesi ile yakınlığımız yok, konuşmuyoruz & etmiyoruz ama Hollanda'dan gelen maaşını çekmiş bu kadın hem de 6, 7 ay boyunca. Aslında bizim sorunlarımız burada bitmiyor, burada başlıyor.
Dedim hayatı boyunca yaklaşık 4, 5 kere yerli & yabancı birçok kadınla evlenmiş birisi. Şu an sorunlarımız şurada başlıyor. Öncelikle dedemin ilk eşi rahmenli abisinin eşi ve maalesef desem ölmeden önce kendi mallarını sattığı yetmez gibi son gözdesinin oğluna ölmeden önce abisiden kalan malları (abisinin çocukları zamanında üzerine almadan da olsa onun himayesinde olduğu için elde ettiği vekaletle) kiralamış. Hem de yaklaşık 50 sene kadar.
Bizler de biliyoruz neredeyse 80ine gelen bir adam bu kadar şeyi akıl edemez, son gözde ninemiz ve taifesi iyi çalışmış bunların yaşanma aşamasında, muhakkak katkıları vardır ama bir de gitmiş ölüm arifesinde dedem akıl sağlığı yerindedir raporu almış ki şu an ne yapacağımızı anlamadık. reddi miras yapsak ortada reddedilecek bir miras kalmamış ve borç var, borç ama SGK ve Hollanda devletine. Avukata gittik, bize bunu da önerebilirsiniz ama olay dedemin tüm çocuklarını alakadar ediyor ama işte herkesten vekalet alamıyoruz. İnanın ABD yarım adasına kadar yayılmış, dedemin çoğucu olan yaklaşık 25 isim saydılar ve neredeyse listedekilerin %50sinin ismi ve soy ismi Türkçe değildi. bu insanları nasıl buluruz, nasıl vekalet alırız da bu saçma sorundan kurtuluruz anlamadım ama son gözde bir de utanmadan annemi arayıp "biz cenaze için masraf yaptık 10 bin TL atın bana" demiş ki cenazeyi biz kaldırdık (: kadın sadece izledi o da ağlamadı bile.