Söylenenlerin doğru olmasını umuyorum hocam sadece, bir yerel işletmemin 322 adet geçek kullanıcı yorumu ve 2000 den fazlada resmi vardı. Bunu baz alarak konuşuyorum, haritalı arama sonuçlarında ise istediğim performansın ancak %10 laında kalıyor ve bir çok anahtar kelimede çıkmıyordu. Spamın kralını yapan rakiplerin ise yorumsuz ve puansız konumları en üstlerde çıkıyordu ve çıkmaya devam ediyor.
Bende şimdi sadece bir tek kelimede çıkmak istediğim bir işletmem var. Bu işletmemin kaydı 4 ay önce yapıldı. İşletme bilgilerim doğru ve olması gerektiği gibi girildi. Doğrulaması yapıldı. (posta ile) Sonrasında istediğim kelimede ilk ayında ilk sıraya çıktı. Geçen üç hafta öncesinde sıralamadan aniden geriledik. O gün bugündür ilk üç içerisine giremiyoruz. Telefonda nedenini sordum, doğal olarak net bir cevap alamadım, arayan yetkili işletme bilgilerimi, giriş yöntemlerini, doğru kullanıp kullanmadığım konularının tamamını inceledi ve gayet güzel ilerliyorsunuz bu şekilde devam edin dedi. Bol bol yorum yazsın müşterileriniz dedi, web sitenize içerik girin dedi. Web sitenize de yorum alın müşterilerinizden dedi. Ama şundan net bir şekilde eminim kesinlik sahte yorumları anlıyorlar. Yukarıda yazdığım gibi müşteriler kendisi yorum yapar hatta yer bildirimi de yaparlarsa daha iyi. Onun dışında yapılan yorumlar sadece işletme kaydınız belli bir yer edindiğinde sizi arayan gerçek müşterilerin gözünü boyamaktan ileri gitmiyor.
Ben birkaç alternatif buldum onları deneyeceğim. Biraz zorlu ve zaman alan bir süreç olacak. Bu süreçte mutlaka eşimden dostumdan (bölgemde bulunan) yer bildirimi, sonrasında yıldız ve yorum almaya özen göstereceğim.
Bu arada "Spamın kralını yapan rakiplerin ise yorumsuz ve puansız konumları en üstlerde çıkıyordu ve çıkmaya devam ediyor." cümlenizdeki spamdan kastınız nedir. Ne tür bir spam yapıyorlar.