basoglanh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin başka sırrı nedir merak ediyorum.
Pazartesi günü haritalarda olan bir işletmemiz için Google Business danışmanlarından birisi tarafından aranıldım. İrlanda ofisinden arıyormuş. Kendisi gerçektende yarım saati geçkin bir süre çok samimi bir şekilde bana yardımcı oldu. Sonrasında konuşmamızda geçen bir uygulama içinde maille geri dönüş yapmış. Arama sebebi tabiki de sıralama ile alakalı değil/olamazda zaten. Fakat en azından bazı bilgiler verdi. Kesinlikle sıralamada yorumların önemli olduğunu belirtti. Bunun dışında sıralamada kesinlikle arama sonuçlarında yer alan ve üstte çıkması gereken bir siteniz olmalı.
Ordan burdan aldığınız yorumlar mutlaka ve mutlaka siliniyor. Örneğin ben Muğladayım ve Muğlada yer alan bir işletmemle alakalı gidipte hiç Muğlada bulunmamış kişilerden yorum alırsam bunu rahatlıkla anlıyorlar ve siliniyor.
Benim haritada 4 aylık bir işletmem ilk sırada çıkarken yaklaşık 1 aydır sıralamada günde belki 20 sefer 6.7. sırala sonrasında 3.4. sıraya yükseliyor. İlk sırada çıkan işletmenin ne web sitesi var nede yerel işletmeleri doğru düzgün kullanmıyorlar. Saçma sapan bir iş dönüyor malesef. Bence kimse ilk sıraya nasıl gelindiğini bilmiyor. Eğer ben biliyorum diyen varsa çıkarsın beni ilk sıraya ödemesini geçeyim.

Söylenenlerin doğru olmasını umuyorum hocam sadece, bir yerel işletmemin 322 adet geçek kullanıcı yorumu ve 2000 den fazlada resmi vardı. Bunu baz alarak konuşuyorum, haritalı arama sonuçlarında ise istediğim performansın ancak %10 laında kalıyor ve bir çok anahtar kelimede çıkmıyordu. Spamın kralını yapan rakiplerin ise yorumsuz ve puansız konumları en üstlerde çıkıyordu ve çıkmaya devam ediyor.