Ben 4 yıl okudum + eş zamanlı 2. üniversite okudum açıktan 4 yıllık, sonuç olarak kendi işimi kurmadan önce iş başvurularımda bulunduğumda asgari ücret veriyorlardı . Okuduğuma pişman olmuştum. Tabi bu okuduğunuz bölüme göre değişiyor. İyi bir bölüme gidecekseniz , faydasını görürsünüz, yani uçak teknisyenliği, aşçılık, elektronik teknisyenliği gibi meslekler vasılfı olduğu için iş bulabilirsiniz okuduktan sonra. Normal işletme, iktisat, iletişim gibi bölümlerde iş yok. Yinede sizin hayatınız. En doğru kararı siz verebilirsiniz.
İşletme iktisat gibi bölümlerde iş yok genellemesi çok yanlış.Türkiye'de derece yapanların ilk yazacağı bölümler boğaziçi iktisat ve işletmedir.Ayrıca birçok kurumsal işletme özellikle işletme iktisat mezunları alıyor.Devlete bir makine mühendisinden,inşaat mühendisinden çok daha düşük puanlarla atanıyorlar.İdari bilimlerde en çok alım işletme ve iktisattadır.Ve en iyi meslekler iktisattadır.Kpss A grubu ile girebileceğiniz mesleklere bakarsanız en düşük maaş 3500 tl'den başlıyor.Her yer üniversite olunca doğal olarak bölümlerin itibarı düştü sadece.