M_Can adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki dosyaları nasıl temizlediniz üstadım ? zaten güvendiğim bir firmaya geçtim direkt olarak. şimdi nasıl temizkeyeceğim. ne yapacağım. bir çok şeyi denedim. Hangi eklenti'den sızmışlardı sizde ?

diğer arkadaşlar için. hakaret içeren kelimeleri bile kendime fazladan kalori yaktıracağı için, hakaret etmeme dahi değmezler. tansiyonumu yükseltmeye değmezler.

Tam olarak eklentileri hatırlamıyorum ama en son hack yediğimde revolation slider ile girmişlerdir. Eklentiler ve wordpress sürümü sürekli güncellendiği için ister istemez sürekli açıklar oluşuyor. Temizlemekten kasıt eski firmadan yedek alarak tekrar yükleyip wordpressinizi güvenli bir hale getirmelisiniz. CHDMOD değerleri 404 sayfaları wp-logine direk erişim kapatma v.s v.s şeklinde uzayabilir. En önemlisi .htaccess ve wp-config dosyasını güvenli hale getirmeniz. Sonrasında eklentiler ile login deneme sayısını 1 veya tek ip giriş olarak kullanabilirsiniz. Tabi ben ustası değilim, ücretli veya ücretsiz yardım alabilirsin bu konuda ustalardan.