spy1983 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgi için teşekkürler peki, istanbul değil de yurtdışı stream izlemek için aslında yurtdışındaki sunucu daha iyi olmaz mı?

Bir de onların VPN hizmetini mi kullanıyorsunuz? yoksa vps alıp, kendi vpn hizmetinizi mi kullanıyorsunuz?
ülke içerisinde türk telekom herhangi bir kısıtlama uygulamıyor, local ağ gibi düşünebilirsiniz, bu yüzden türkiye lokasyonlu hattı sağlam vpn kullanmak stream sorununu çözer. Veri merkezlerinin yurt dışı çıkışları güçlü evdeki internetin yurt dışı çıkışı zayıf bu türk telekom alt yapısı için geçerli bir durum. Turkcell 4.5G ile stream izlerken sorun yaşamıyorum fakat türktelekom fiber ile sorun yaşıyorum. Türk telekom kullanıyorsanız fransaya bağlanmak zaten prime time zamanlarında yine sorun olacak. Güvenliğin için vps kiralayıp kullanabilirsin.

Netflixten 4k içerik izlemek için DGN bursa lokasyonlu vpn hizmeti alıyorum, Türktelekom tarafından AKK iz 16Mbit internet hizmeti alıyorum.

Aşağıdaki sonuçlardan duruma bakabilirsiniz, şuanda prime time(internetin yoğun kullanıldığı) zamandayız

soldaki türktelekom ip, sağdaki vpn