Buda Amerikanın ne kadar mükemmel olduğunu gösterir. Bak hiç uğraştırmıyor seni. Şimdi bizimkinden ceza alanlar olucak yakında görürüz konularını.
Zorunlu askerlik-vatan görevi olayına da katılmıyorum. Ülkemi beğenmiyorum da demedim. İşleyişi beğenmiyorum dedim. Şimdi Cumhurbaşkanına da bağlamazsın umarım. Ülkede ki herşeyle o uğraşmıyor bu kadarını biliyorsundur heralde. Önüne genellemeler konur onaylar veya es geçer. Yani adsensemiş şirket nasıl kurulurmuş filan onun uğraşacağı şeyler değil. Ülkede genel bi hantallık var ona kızıyorum. Biraz cevval olsun ya. Gencecik dinamik adamları getirin takır takır çözümlesinler. Kurtulun artık eski kafalardan.
Herkes Cumhurbaşkanına odaklanıyor. Ya herşeye o mu karışıyor. Genel disiplini doğru belirlemesi yeterli. Herşeyle 24 saat ilgilense %0,1 ine bile yetişemez. O kadar belediye vali bilmem ne boşuna deil ya. Bunlara kızıyorum ben.
Zorunlu askerliğe gelince de hocam geçen bir beşiktaş olayı oldu ya, kartallar filan hep etkilenmemiz takip etmemiz için aç oku konuyu. Bu konuyu da ona benzetiyorum artık. Vatan millet Sakarya diyorsan eğer, gittiğin yerde eline silahı alır sıkarsın ! Bıçak alıp patates soymazsın bütün gün. Evet birinin o patatesleri soyması gerekiyor ama diğerleri de komutanın arabasını yıkıyorsa eğer sen çok yanlış yere gitmişsin. Vatan millet Sakarya nerde ? Noldu dinleyip dinleyip gaza geldiğin marşlara. Soğanları küp küp doğrarken düşünürsün artık.
Bir ülke savaş halinde değilse, askeriye profesyonel olmalıdır. Ayrıca artık çoğunluğun hiçbir önemi yok ya. Elinde silah, kara operasyonu diye bişey yok. Biraz araştırın hangi silah teknolojileri var öğrenin kafanızı suyun içinden çıkarın bi. Bir savaş olsa vallaha nasıl öldüğünü anlamayacak kimse. 20 sene sonraki bir savaşta emin ol önemli olmayan tek şey kaç askerin olacağıdır. Hatta ben dünyanın önemli olacağını da düşünmüyorum. Savaş uzaydan ilerleyecek. Kim kimin uydusunu teknolojisini devirirse o kontrolü ele alır. Sen elinde 400.000 askerle çanakkale de gemi bekle. Adam o gök gürültüsünden etkilenerek yapılmış teknolojisiyle geldiğinde askerlerin o çınlamayı o yüksek desibelde çınlamayı duyduğunda kaçmaktan başka çaresi kalmayacak. Biyoloji bu yani karşı koyamazsın.
Kötü şeyler mi söylüyorum arkadaşlar ? Gözlerimizi açıp gelişmemiz lazım. Adamlar çok ilerde niye kimse anlamıyor. Ben size söyleyeyim, orta doğuyu kontrol edemezse yok edecek. Ve bir ekonometrist olarak aynı zamanda reel olarak düşündüğümüzde gayet haklı adam. Bilim üretmeyen, insanları öldüren, dünyaya tehdit olan ve bununla kalmayıp üreyen ve çocuklarını da kendini benzeten bir coğrafyayı yok etmesi dünyanın iyiliği için güzel ama son seçenek. Gerekirse kullanacak. Ha Türkiye biraz daha iyi durumda tabi. Desteklemiyorum tabikide ama adamın reel bağlamda böyle düşünmesi normal diyorum.
Bunları anlamamız gerek bence. Benim de bilmediğim bi ton şey vardır. Bi ton yanlış düşüncem vardıır. Anlatın bende dinleyeyim sizde benim kafamı doldurun. Ama beraber çözmemiz lazım bazı şeyleri.
Zorunlu askerlik-vatan görevi olayına da katılmıyorum.
sen buraya kadar yazmışsınya ben geri kalanını okumadım bile. iyi forumlar.
zihniyetiniz belli amerika yapınca süper

D