beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
est. hocam savunma / saldırı yapmıyoruz
şimdi arkadaşların her kafadan bir ses cıkıyor dedigi olay aslında burada canlı örnek.
siz kanunda ilgili maddeyi bir şekilde bulmuş ona göre vergilendirme yapmışsınız

ben ya da bneim muhasebecim o maddeye değil farklı maddeye istinaden iş yaptıgı için farklı sesler cıkıyor aslında.

su an da sizin aracılıgınız ile ulaştığım dökümanların en dogru verileri içerdigini düşünüyorum basım kalabalık ama bu dosyalar üzerinden ilerleyeceğim doğru yeri bulmuşsunuz belki rakamlar hatalı olabilir
Türkiye'de yaşadığımız için hukukta maddelerin birbirini terslediğini çok görebiliyoruz, siz de biliyorsunuz zaten. "Düzgün iş yapıyorum" dersiniz, gene bir yerden ceza yersiniz. Bir gün maliye bakanlığı bize ulaşıp hesap sorduğunda, hangi maddelere istinaden bu işlemleri bu şekilde yürüttüğümüze dair güçlü kanıtlar var yasalarla alakalı ama tabi işin sonu biri çıkıp "Kardeşim ben Google, İrlanda anlamam" dediği anda da kalabilir birileri çünkü cehalet özümüze işlediği için. Reklam, reklamcılık, Google AdWords, Google AdSense bilmeyen cahil bir kitle var. Sistem baştan aşağı yanlış kurgulandığı için kimseye güvenemezsin, en iyisi sizinde dediğiniz gibi kendin keşfedip deneyeceksin, tecrübe elde edeceksin. Türkiye'de bu işler böyle yürür.