Genç girişimcilere destek verelim derler kosgeb mosgeb kurarlar. Sonra bir girersin projenin öneminin olmadıgını anlarsın. En sonunda sen parayı öde faturayı yolla 2-3 ay sonra biz karşılayacağız der. İyice zamanını boşa harcadığını anlarsın bırakırsın. Yine sermayesi olana yarıyor der çıkarsın. Sermaye konusunda sıkıntı yaşayanlara destek olmak için kurulmuş bir yerin sen öde 2-3 ay sonra biz karşılayacağız demesi çok komik ya.
Teknoloji yazılım destek verelim derler, adsense di youtube du diğer sitelerden kazananlara zorunlu vergi vs. getirirler. Adam şirket açayım dese o da ayrı bir konu parasını verdin açtın değilki seni bi oraya koşturacak bir buraya bi evinde ziyaret edeyim diyecek bir şöyle bir böyle.
Bana en saçma gelen şey ne biliyor musunuz ? Doğarken kimse bana hangi ülkede doğacağımı belirtmedi,bir koşul da kabul etmedim. Ama doğdum Türkiye. Problem yok. Arsalar birilerinin, sınırlarla çizilmiş devletler var. Polisler var kanun var. Ben niye otomatik kabul etmiş oluyorum onu anlamıyorum ? Ben dünyaya yeni geldim. Diğer yeni gelen arkadaşlarla neden eşit değiliz ? Yapmanı doğuştan itibaren zorunlu kıldıkları şeyler var. Önce zorla askerliğe mahkum ediyor seni. Bence kesinlikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaktır. Savaş bölgesi dışında hayatta askerlik filan yapmam. Savaşmaya yollucaklarsa anlaşma yaparız o zaman kabul. Uşaklık mümkün değil. Neyse Sonrada bedelli diyip zorunlu kıldığı şeyi yapmadığın için para alıyor senden. Bunun için seviniyorsun sende. Algı herşeydir demişmiydim ? (Askerlik konusunda sadece uşaklıkdan dem vuruyorum.Gerekirse Savaşmak kanımızda var.)
E şimdi daha bir sürü şey yazarımda gerek yok. İnsan ister istemez. ekşisözlük >> türkiyeden si... olup gitmek başlığında takılıyor.
Bu ülkede güzel bişey yapılmak isteniyor her zaman. Ama hep yanlış yapılıyor. Abi hiç mi sekmez ya. Bir işide güzel yapın ya. Kapsamlı, disipline, iyi düşünülmüş, kolay uygulanabilir olan bişey yapmak bu kadar zor mu ya? Mesaj atın bana 2 günde herkesin kazançlı çıkacağı bir proje oluşturayım. Adam evinde yabancı bilgisayarında yabancı sitede yabancı dilde yazıp yabancı reklam alıp yabancı şirketten para kazanıyor. Ondan vergi istiyorsun. Sorun yok ama bir kolaylık sun adama. Uğraştırma adamı ya. Çelişki de bırakma mevzuyu. Bak daha kimse var mı yok mu onu bilmiyor. Varlığı tartışıyor millet. Daha ne diyim.
sen çok dolmuşsun ya

zorunlu askerlik dedigin vatan görevi.. ülkeyi begenmiyorusun bana sormadılar dogmadan önce diyorsun afrikada doğsaydın napacakdın. amerikada doğsaydın hiç gıgın cıkmazdı neden biliyonmu adsense hesabına geçmeden o parayı senden alıyorlar.