işi yanlış yaptıgınız aşikar hocam. muhasebeci yapar hatalarda sorunlarda cezalarda muhasebeci sizi tanımaz. yani siz muhasebecim dedi diye sucu ona atamazsınız her işlemin sorumlusu sizsiniz.
ülkeye döviz sokmuyorsunuz ödemeler tl olarak geliyor zaten eskisi gibi değil.
bahsettiginiz maddeyi buldum
http://www.gib.gov.tr/node/93859/pdf
yanlış yapıyorsunuz fark edildigi an fazlası ile alır devlet sizden vergiye tabisiniz kdv kesmelisiniz.
yine de detaylı okuyacagım gün içinde
iki ülke arasındaki vergilendirme anlaşması
http://www.gib.gov.tr/sites/default/...ZEL_13805.html Türkiye'nin de bu işyerlerine atfedilebilen miktarla sınırlı olmak üzere bu kazançları vergileme hakkı bulunmaktadır.
Ayrıca KDV Kanunun'un 26'ıncı maddesinde, bedelin döviz ile hesaplanması halinde, dövizin vergiyi doğuran olayın meydana geldiği andaki cari kur üzerinden Türk Parasına çevrileceği de hükme bağlanmıştır.
Buna göre, şirketiniz tarafından yurt dışından alınan hizmetten Türkiye'de yararlanıldığından bu hizmet ifası
KDV'ye tabi olacaktır 1 No'lu KDV Beyannamesi ile beyan edilerek ödenmesi gerekmektedir.
bu beyannamedeki oran kaç bunu bilmek gerekiyor
2 No'lu KDV Beyannamesi ile sorumlu sıfatıyla beyan edilerek ödenmesi gerekmektedir.
şeklinde bir madde daha var bu iki beyanname oranlarını bilmek gerekiyor.
Alakası yok verdiğiniz sayıların. 2 senedir AdMob ile çalışıyoruz şirket üzerinden, yalnız Muhasebe ve hukuksal kısımla ortağım ilgileniyor bu yüzden benden kanun maddesi ya da ayrıntı beklemeyin lütfen.
1 - AdMob'den kazanç sağladığımız için, yani ülkeye döviz soktuğumuz için ihracat yapmış oluyoruz. Bu bağlamda yıllık net kârın normalde gelir vergisi %20'dir fakat, ihracat'ta bu oran %10'a düşüyor. Yalnız bu bahsettiğim gelir vergisi için konulmuş bir destektir. Yani muhasebeciniz ile birlikte bu desteğe başvurmanız gerekiyor. Ayrıntı sormayın bilmiyorum gerçekten.
2 - İrlanda ve Türkiye arasında bir sözleşme olduğu için İrlanda tarafından gelen ödemeler için fatura keserken %0 KDV kesiyorsunuz. Yani %18 KDV vermiyorsunuz. Şuan ofiste olmadığım için kestiğimiz faturaların örneğini koyamıyorum fakat biz 2 senedir sürekli böyle çalışıyoruz. Muhasebecimiz de gerekli makamlardan onaylayıp bu indirimleri bize sağlıyor, kafama göre yazmıyorum, bilginiz olsun.
Bizim türk insanı sayıları duyunca karşıdaki kişileri daha ciddiye alır, bu yüzden; gelen ödemelerimiz milyon TL üzeri oluyor, yani yukarıda söylediğim 2 madde tamamen makamlar tarafından onaylanmış ve yürürlükte olan maddelerdir.
Daha da özeti;
AdMob tarafından kazanç sağladığınızda şirket kârınızın toplamda yıllık %10'u kadar vergi veriyorsunuz, tabi 1. maddede bahsettiğim destekten de yararlanırsanız.