Cankat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunları ben de biliyorum fakat şirketim yok, evde yatarak kazanıyorum, nasıl vericem bunu da açıklarsanız öğrenelim. Size karşı çıkmak için değil öğrenmek için soruyorum. GİB'i arayıp da bilgi almak istedim geçtiğimiz aylarda. Bilmiyorlar, vergi dairesine gidip sordum yine bilmiyorlar, muhasebeciye gidip sordum yine bilmiyorlar. Bilmiyorlar dediğim araştırıyor araştırıyor net bir şey söyleyemiyorlar. Gidip şahıs şirketi açıp %18 KDV ve %35 bilmem ne vergisi vereceğim diyelim. Hey maaşallah ayda 100 bin kazansak 42 bin mi bize gelecek? Forumda yıllardır tartışılan ama asla adam akıllı bilgi edinilemeyen bir konu bu.
hocam belirttiginiz kişilerin bilmedigi şey adsense . yani siz adsense dediginiz zaman yurt dışı reklam geliri vs. dediginiz zaman karışmak istemiyorlar bilmedikleri için.

1- her kuruşun vergisini vermek zorundasınız.

%18 kdv her türlü ödeyeceksiniz
gelir miktarına göre 22-35 arası gelir vergisi ödeyeceksiniz
ufak tefek diger masraflar vs. var.
kazanıyorsanız ödeyeceksiniz başka yolu yok. yarısı devlete gidiyormuş evet gidiyor belki daha fazlası gidecek yani kural düzen böyle. siz de kendi alışverişlerinizden firmanız için fatura kestireceksiniz ve gider göstereceksiniz o kdv yi ödemeyeceksiniz.