Olaya çok yanlış açıdan bakıyorsunuz. (Misal veriyorum) biz istiyoruz ki kendi fabrikamız olsun kendi uçağımızı yapalım (atıyorum) bunun maliyeti 300 lira siz diyosunuz ki 200 liraya bunu dışardan alırız boşa masraf... İşte bu işler öyle olmuyor. Ayrıca verdiğiniz bütçe miktarlarları YANLIŞ.

İnş konuyu okuyan arkadaşlar konudaki araştırın kısımlarını araştırıp kendileri bilgi sahibi oluyodur
Aklıma direk bu video geldi.
https://www.youtube.com/watch?v=0u2WHfCw-XU
İşin felsefesine karşı tez üretemeyince usül tartışmasına mı giriyorsun hocam.
Biz zorunlu askerlik kalkmasın derken gidip dışarıdan uçak alalım mı diyoruz?
Dünyadanın en güçlü orduları sıralamasında ilk 10 da Türkiye uzak ara en düşük yıllık bütçeye sahip ordudur.
Bizim 8 milyar dolar, bizden sonraki en düşük İtalya'nın 35 milyar dolar. Genelde bizim 5 katımız ve daha fazla bütçeye sahip profesyonel dediğiniz ülke ordular.
Devlet rüşvet mi alacak? Bedelli askerlik rüvettir.
Bir düzenleme var, ve geçici olarak para karşılığı kendi yasasını delen bir devletimiz var.
Ne demek parası olan askere gitmesin parası olmayan askere gitsin.
O zaman parayı bir kenara koyalım.
O zaman vicdani ret getirelim.
Para mara vermeden bir şekilde ben askere gidip adam öldürmem, ölmeyi öldürmeyi istemiyorum diyen adamlar parasız pulsuz askere gitmesinler.
Ama bu şekilde askerden kaçan adamlar bir seferlik 15-20 bin lira vermesinler.
Ömür boyu daha fazla vergi ve sigorta primi ödesinler. Var mısınız?
Ömür boyunca maaşınızdan daha fazla kesinti olmasına var mısınız?
Ayrıca askere gidenlere de pozitif ayrımcılık yapılsın, askere gidenlere, askerden sonra üniversite sınavında +20 puan verilsin mesela.
Devlet işlerinde askere gidenlere öncleik verilsin.
Askerliğini yapmayanlar harçlar, vergiler, sigorta primleri ve cezalarda her zaman daha fazla bir bedel ödesinler.
Devlet ihalelerinde, askere gidenlere öncelik verilsin mesela.
Oğlu askere gitmeyen müteahhite ihale verilmesi mesela...
YOKSA BEDELLİ ASKERLİK DEVLETİ RÜŞVET ALAN TRAFİK POLİSİ DURUMUNA DÜŞÜYOR.
BÖYLE BİR DEVLETE SAYGIYI HAKETMEZ.
Bedelli askerlik olsun ama 200 bin lira olsun diyorum hemen karşı çıkıyor adamlar.
200 bini veremeyeceği için isyan ediyor. Peki 20 bini veremeyenler neden isyan etmesin.
Bu memlekette hem profesyonel ordu olmalı, hem de zorunlu askerlik ıslah edilip devam etmeli.
Biz orta avrupada yaşamıyoruz. Ortadoğunun göbeğinde yaşayıp bedelli askerlik isteyenleri 1 hafta Suriye'ye göndermek lazım.