merhabalar, öncelikle durum nedeni ile problem yaşayan herkese geçmiş olsun diyorum. umarım geri dönüşü olmayan problemleriniz yoktur ve en kısa zamanda normal hizmet sürecine geri dönersiniz.
benim parmak basmak istediğim nokta ise, sürekli olarak dönen bu Tier 2 ve Tier 3 mevzusu. amacım kimseyi karalamak vs değil ancak ben ortada ne Tier 2 ne de Tier 3 sertifikası göremiyorum. (gören varsa gösterebilirse gözlük değişimine gideceğim.) bir yerlere ben Tier 3'üm yazmakla olmuyor ne yazık ki o. o zaman ben direk Tier 4+'ım diye yazayım. Dünyaca kabul gören sertifikasyon sistemine bakmak lazım kim Tier 2'ymiş, kim Tier 3'müş.
https://uptimeinstitute.com/TierCert...tryName=Turkey
Uptime institute üzerinde OVH, Softlayer, Hetzner, Redstation gibi hiçbir şirket yok acaba bunların sertifikası cidden alınmamış mı yoksa farklı bir durum mu var?
Fransa'da tek bilinen Online SAS'da var, Almanya'da ise sadece 2 adet Tier3 gözüküyor.
Hollanda'da ise 1 Tier4 1 Tier3.