Bence google kandirmak için bu kadar uğraşmaya gerek yok. Yakalamak istese bu kadar işlemi muhakkak yakalar ama google da şöyle bir açıklama görmedim ben "sitenize link veren siteler size ait olamaz" veya buna benzer yazi. Gören varsa yazarsa sevinirim. Örnek olarak da misal ideasoft diye bir hazir e ticaret sitesi satan firma var. Yaptığı her sitenin footerinda logosuyla birlikte link cikisi var. Adam diyo ki bu siteyi ben yaptim açık açık diyor. Ayni sunucuda bariniyo o sitelerin çoğu belki kendi siteside bu sitelerin açtığı destek taleplerine karşılık veren ip ayni şekilde ideasoftun da sitesiyle ilgili işlemler yapiyo ama gel gör ki eticaret yazinca adamlar ilk sayfada bu sadece ideasof icin degil ticimax vs bunlarda ayni. Tamam biz seo yaparken kendimize site kurup link veriyoz ama google bunu yapmayim size link veren site size ait olmayacak demiyo ya. Benimde bi sürü paravanim var tabi bi kisim dikkat ediyorum. Hepsine farkli chorem kullanicilarindan giriyorum ve farkli sc lere kayitlilar hiç ip isleriyle ugrasmadim hep artisini gördüm